Резултати от 1 до 3 от общо 3

PARIAH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #1

    PARIAH

    Ето дойде и времето да представя една нова игра. Новото отроче на Digital Extremes – PARIAH. Играта излезе преди има - няма месец, за да запълни дупка по време на суша и глад за интересни игри.



    <center><font size="5"> PARIAH</font id="size5"></center>



    The STORY:

    Както в повечето игри от бранша на FPS-те и тук безидейноста не е подминала разработчиците. История има, колкото да се каже, че има някаква история! Играта почва как вие приемате на борда на своя кораб, една криогенна камера с една красавица вътре. И толкоз! КОЙ си ти, КАКЪВ си, за какво се бориш не е ясно? Тази жена вътре каква е, коя е? На каква планета се намираш, коя година? Просто явно или са нямали време да мислят върху историята или просто ги мързяло! С напредването, в играта ще ви се разкрива, по-малко от цялата картина (на час, по лъжичка хахахах), само дето това не е RPG, а ЕКШЪН и човек трябва да е мотивиран да върви напред в името на нещо. Ето тука явно са решили пичовете, че доста им е постна историята и за това още в интрото ви свалят кораба с ракета и после почва една гоненица и лутане из нивата и всичко това, за да си докапате момата (която незнаете каква е и защо я търсите ) и пак да я поставите в криогенната камера! Да ви кажа честно,на мен вече ми писна във всички геймки разни недонесчета интелектуалци все да спасяват света (упс, пак кражба-от Халфа). Е този път сте доктор, а не някакъв физик ама все учен ...

    ААААААА искам си добрият стар и прост КОМАНДОС или вулгарният и влюбен в себе си DUKE NUKEM! Та това сте вие на снимката (е не сте вие, главния герой е това []







    А ето я и виновницата за цялата работа, заради която ще обикаляте гората 18 нива и ще гоните тоя дето духа. Можеха и по-красива да я направят и малко по разголена, поне като незнае нашия човек за какво се бори да има стимул.









    Май много се отплеснах, но в общи линий историята в две изречения е:

    Тя бяга, ти я гониш; ти я хващаш, те ти я взимат, аде пак търчиш да я спасяваш; намираш я само за да я предадеш, но после премисляш и пак хукваш да я спасяваш. Те тва е! Добре че играта е лесна (с лека забележка на някои места е доста трудно, но за тва пък е скриптирана и идват от едно и също място). Само една добра дума мога да кажа OUTROTO е най-доброто нещо от историята въобще, но няма да ви развалям кефа, нали само трябва да видите []



    II. The GAMEPLAY:

    Като цяла играта е издържана в каноните на FPS жанра. Почвате с леко въоръжение и срещу лесни противници, но с напредването в играта и намирането на новите оръжия, гадовете стават и по-трудно убиваеми. За мен най-трудни си останаха бронираните щитоносци, които ви тормозят почти през цялата игра. Но за това как да им отнасяте кифлите, ще споделя по-надолу.

    Музиката е както при повечето нови игри от жанра, т.е. почти никакви с изключение на местата където има кютек. Не дразни, но не се и запомня. Изордите с напредване стават и малко по-умни (разбирайте скрипта е да ви идват на пакети от по 3-4) и да ви се стъжня живота. Това е играта с може би най-много заемки от скорошни игри. HEALT bar-a е зает директно от RIDDICK, с леки козметични промени. Та с две думи - Нищо революционно! Имате 2-3 придвижвания с различни превозни средства и стрелба с тях, но много кратичко разнообразие!



    III. The GUNS:

    Пак нищо по-различно от другите игри. Имате стандартният арсенал: Помпа, Нападателна пушка, Гранатомет, Плазмена пушка, Ракетомет, Йонен юмрук или нещо подобно (така и не разбрах как се превежда) и машинка за връщане на здравето. Най-доброто, което са направили момчетата от Digital Extremes е възможноста да бъдат upgrade-вани до 3 нива, с намирането на ъпгрейд части. Много хубаво, ама те са еднакви за всички оръжия! Разбира се за всяко различно оръжие действат по различен начин, ама да си ъпгрейдвам базуката с части за двуцевка, малко глуповато. Въпреки това, идеята хич не е лоша. Например BULLDOG-нападателната пушка,







    като я намерите стреля сравнително бавно, много откат дава и куршумите при по-дълго задържане на спусъка имат голяма разсейка. Първият ъпгрейд ви дава удвояване на скорострелноста, вторият ви намаля отката, а третия ви прави куршумите бронебойни. С ръка на сърцето мога да кажа, че това е и универсалното отъжие на играта. То е най-добрият и бърз начин да се справите с бронираните щитоносци, споменати по-горе. Другото оръжие с което се занимавах повечко е Плазменото - с ъпгрейд номер 3 става много полезно за убиване на скрити противници. Като цяло Снайпера е слаб, с първият ъпгрейд ви се слага термовизьор с увеличен zoom, но реално е по-добре да бяха го оставили да имате избор на обиновен или термо визьор. Всички други оръжия се ползват малко. И за да ви накарат да ги ползвате са направили да са с малко амуниции.

    А ето го и съответното място от където си слагате ъпгрейдите:







    Номера на ъпгрейда е равен на ъпгрейд частите, т.е. за 1 ниво-1, за второ-2 и за трето-3 части съответно. Така, че търсете обикаляйте, това доста улеснява живота в играта.



    III. The GRAPHIC:

    Използван е UNREAL енджин, заедно с HAVOC еднжина за физиката на играта. Както всички знаем UNREAL е може би най-добрият енджин за изобразяване на открити пространства. Също така и е адски красив и наситен на цветове. Като цяло играта си е тежичка, но пък за сметка на това зарежда обезпокоително бързо. За тези които не знаят, играта е правена и за XBOX, и затова е толкова бързо зареждането на нивата. Ефектите са на ниво, особенно ми харесва ефекта на Плазмената пушка, като я вземете сякаш слагате шлем, които леко променя цвета към леко зеленикав и добавя леки изкривявания в два ъгъла. Като цяло полученият ефект е cool. Определно обаче момчетата са се ****ли в HAVOC енджина. Или може би самият еднджин е една прехвалена круша. Както и в HALF-LIFE 2, така и тука има досадни бъгове. Хората вместо да паднат и да си седят мирно и кротко, ако са в някаква по-така позиция, постоянно се мърдат и подскачат. Минаваш през паднал на земята щит и той не те пуска да минеш през него. Гръмваш един варел а куршума остава залепен във въздуха където е била стената на варела. Дребни, но дразнещи бъгове. IN GAME филмчетата, не разбрах как са правени, може и с енджина на играта, може и не, но са ужасни, както се вижда от снимките на двамата герои по-горе. Понеже не мога да ги видя в играта ги взех от едно филмче с тях двамата. Като цяло играта е красива, но има какво да се желае още - ръбати предмети, размазани текстури и т.н.

    А ето и как изглежда открито пространство(повече от половината игра е на открито):







    V. The CONCLUSION:

    Играта се играе лесно, красива е и не е дълга. Но с бъговете които има и във времето в което се появи, не може и да претендира за повече от едно изиграване. Като цяло играта става за убиване на 10-14 часа гейм. И запълва дупката в чакането на новите хитови заглавия които се очакват юни и юли!!!



    Автор: Владимир Богданов (аka. LUDIA)

    Редакция и публикация: Кайсо





    P.S. Съвсем скоро очаквайте, топла, топла GTA3 SanAndreas [8D]

  2.  
     
  3. MAD
    MAD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    255
    #2

    PARIAH

    А кога ще излезе GTA San Andreas?

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #3

    PARIAH

    Преди 2 седмици излезе

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе