Резултати от 1 до 3 от общо 3

AOE III

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    92
    #1

    AOE III

    Някой има ли отзиви за нея? Гледам, че се появи за теглене. Дали си заслужава?
    Аз пробвах демото, но нещо не можа да ме впечатли.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #2

    Re: AOE III

    Еми няма проблем аз ще ти дам отзив
    Такааа: Приемаме че ти си човек който като си пусне една игра не пита първо с какво се купуват оръжията /защото ако е така недей се занимавай с тая игра/. Или по точно ТИ си човек който си пада по стратегии /RTS като мене демек/. Напоследък в повечето "хитови" заглавия в RTS жанра се наблюдава силно изразени RPG елементи или накратко казано EXPERIENCE /ЕХ/. След като си играл триал версията на играта вече знаеш това. Този RPG елемент е ДОСТА важен в тази игра защото чрез този ЕХ по време на играта получаваш доста важни доставки от home city-то. След като завършиш играта /говорим "skirmish" режима/ ако си вдигнал левел получаваш възможността да избираш едно нещо наречено от създателите "card" /което според мен звучи тъпо но пък къф съм аз да кажа на microsoft как да правят игри/ която карта всъщтност ти представлява бъдеща евентуална доставка в някоя от следващите ти игри естествено ако решиш че тя е полена и я сложиш в "deck-a" от който ще можеш да си избираш доставките при следващата ти игра. Накратно относно ЕХ-а - той е доста важен в тази игра.
    В геймплея някой неща куцат /за сега/. Примерно не за всичко има шорт кий което забава малко играча при неговото развитие. Но до колкото ми е извесно има attack-mode нещо много полезно и липсващо в предишните версии. Липсва също така и "състоянието" на бойните единици - примерно "hold position" или "NO attack state" Но за сметка на това са прибавени нови от сорта на по-голямо разстояние м/у единиците за избягване на артилерийски огън или пък защитер режим при който можеш да направиш формацията в такъв строй че те да защитават важен за тебе юнит /туй май го имаше и преди /
    Има едно доста важно нововъведение спрямо предишните версии - работниците вече не е нужно да се връщат до определена сграда за да приберат ресурсите, те /ресурсите/ автоматично се натрупва при извличнаето им от даденото мястно.
    Добавен е също така и лимит на сградите примерно не можеш да строиш повече от 7 outpost-a. Също така и флота ти е доста ограничен. Имаш 4 вида бойни кораби НО от последните /които се наричат "монитор" / Можеш по дефолт да произведеш само 2 НО пък за сметка на това те имат специална функция която е МНОГО добра с/у сгади /разбирай гъта сграда с 1 удар и то от СТРАХОТНА далечина, естествено зависи каква сграда но в 90% вида на сградата няма значение/
    По картата има също така и "съкровища" /70food 130gold.../ които обаче за да заслужиш трябва да убиеш пазачите които понякога са доста зли и за разлика от триала тука като гръмнеш единия другите не се чешат по.... пушките а тръгват с явното намерение да ти кажат няколко неща на ехplorera /за него знаеш - няма да обяснявам/
    Като цяло изгледа на играта е подобрен спрямо триал версията но в общи линии е почти същия.
    Има общо 8 раси като сяка раса се обозначава не с найменованието на народа си а с главнокомандващия си. Примерно Наполеон /offtopic ТОЯ ГАД МРЪСЕН да го *** в некадърника!!! пуснах го на хард ииии зор, ама го удържам правя 40тина яничери, играя в момента с турците, и тъкмо си мисля да го атакувам вече ииии аууууу ония мити гад като ми пристигна с 20тина "Imperum field gun-a" и като започна да гърми ти казвам направо ме РАЗМАЗА за по-малко от минута... ааа яничерите ли? Еми да те са много добри бих казъл даже едни от най-добрите стрелци в играта... ааа какво стана с тях ли ? Еми срещу field gunовете издържаха около 5 секунди. Естествено си има и противодействие на тия field gunове но аз не го бях извадил... ГАД МРЪСНА! боже кой може да си кръсти детето на вид долни гащи? Наполеон? whatever Мисълта ми беше че при тази игра тактиката е от голямо значение примерно аз бях тръгнал за стабилно развитие с повече защита и малко единици и в случея сгреших/
    Още в AGE 2 се наблюдаваше факта че който набляга на стрелци /тогавшните яничери или плъмт арчери/ не е губил. И тука е така макар и да не липсва кавалерия НО най-добре се ориентирайте към артилерията поне за сега мисля така.
    Още в AGE 2 също имаше и нормалните според мене говори /е****и думата/ на родния език, това и в този age не е пропуснато.
    Има възможност за търгуване с независими раси по картата /индианци, ацтеки/ които не са много добри като бойни единици ама бягат доста бързо /особенно ако ги подгонят 10тина стрелци /тъй че може да се използват много добре занаблудаване на противника
    Свещениците за разлика от предишните версии на играта вече нямат много функции... нака да кажем всъщност че имат 1 функция - лекуване. Тъй че забравете много изнервящото понякога баене в/у вашите единици.
    Ресурсите по картата са доста оскъдни и в една средно дълга игра това се забелязва доста /особенно липсата на дърва/ НО за сметка на това са пребавени допълнителни източници на такива. Примерно има Mill които съдържа "infinity food" памукова плантация която има "infinity gold" или пък фабрика /при отоманците/ която може да произвежда храна, дърва, злато или артилерия взависимост от това на какъв режим я пуснете. Също така забелязах че има и банка която произвежда злато но за нея все още не мога да кажа нищо собенно /освен че има такова животно/ защото не съм играл с раса която има всъщност тази "банка"
    Накратко Age Of Empires 3 е една нова /спрямо предходните/ игра с нов гейм плей и изглед. Има подобрения НО има и някой забравение неща които надявам се ще се оправят с излизането на пачове /които м/у другото можете да свалята и он-лайн от сервера - има такава опция в менюто на играта естествено ако имате оригинална игра иначе можете да си ги теглите от нета изборът е ваш/ Много писане ЕЙ! Тъй още кво, още квоооо... Еми това е за сега всичко.
    Макар че аз съм пристрастен /слагайте ударението където пожелаете все ще е вярно/ към RTS игрите мисля че всеки фен на добрите игри /и особенно на RTS жанра/ трябва да пробва тази игра. Играта е добре направена и има възможност за развитие в сингъл плеър а не само безмозъчно правене на едно и също всяка игра. А също така основните тактики /дали да направя повече селяни и да разчитам на 100 лимит бойни единици или да направя минимално количесто работници и да имам повече войници/ са поразнообразени с тези доставки и могат да се комбинират.
    dP нещата които казах в голяма степен може да са ти известни от тирала тъй че ако имаш желание да питаш нещо по=конкретно - питай ще ти отговоря.
    Като минимални изисквания играта не е много фрапираща даже бих казъл че е доста лека НО ако искате да я видите в пълната и красота - съответно би трябвало да си приготвите парички поне за частичен ъпрейд. НО да знаете че си заслужава /лично мнение/. Накратко казани имам GF 6800 и на 1600х1200 - голям сечко
    И накрая играта е добра! И тъй и тъй се прецакахте да четете толкова поне си я изтеглете за да видите за какво става наистина на въпрос
    P.S. час 5:28 ниво на сънливост 80% => вероятност за грешки /смислови & правописни/ 99.9% +/- 0.1%. Щелание да бъда извинен за евентуални такива - 100%!

  4. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    92
    #3

    Re: AOE III

    Благодаря за подробното ревю!
    Това ме интересуваше. Дали има голяма разлика между демото и крайния вариант на играта. Дали има дразнещи бъгове.
    Аз по принцип предпочитам средновековни стратегии (походови и RTS), а тук вече действието е в доста по-ново време. Огнестрелните оръжия командват парада.
    От графична гледна точка, досега не ми харесваха новите триизмерни игри. Нещо не можеха да ги изпипат. Тук за първи път, като че ли са постигнали приемливо ниво.
    Аз си оставам фен на 2D графиката (сигурно е от ЕГН-то).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе