Вижте резултатите от анкетата: Плащаме ли си за игрите?

Гласували
40. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Плащам

4 10.00%
  • Не плащам

36 90.00%
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 32

Кой е склонен да плаща?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2004

Кой е склонен да плаща?

Склонни ли сте да платите за играта която играете или ползвате нейната пиратска версия

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: Кой е склонен да плаща?

Склонен съм да платя разумна цена. Докато бях в чужбина си купувах игрици за по $20 (пари, които изкарвах за час-два работа), но няма шанс тук да дам 60 (3-4 дни работа) лв. и нагоре, просто много бъркат някои фирми с ценообразуването.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Бих бил склонен да платя ако бяхме държава като държава (сами се сещайте за какво говоря). А иначе - не плащам, просто защото не играя вкъщи.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

поредната тема, която ще се изкриви в посока доходи и легален софтуер

не, нямам намерение да плащам за недоизкусурени, полуграмотно написани, бъгливи копия на стари хитове. самият факт, че стар геймър като мен, който играе от времето на 8-битовите компютри (crossfire, goldrush....) не може да му бъде задържано вниманието за повече от час, с изключение на безспорните абсолютни хитове означава 2 неща: че съм видял прекалено много игри, и че новите се правят набързо и за пари, а не като едно време - защото да пишеш игра носеше толкова удоволствие, колкото и да я играеш

хайде на бас, че не можем да направим списък на 10 игри, за които НАИСТИНА повечето от нас биха платили

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Не бих платил за нещо, което мога да си го набавя безплатно.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2005

и аз не играя, но като видях преди няколко дни в Германия нелоши заглавия за по 10 евро - промоции или намаления, тука тези игри сигурно са на 40 лв и нагоре.....

да не говорим за култови филми на ДВД за по 5-7 евро....

8.  

9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Не бих платил за нещо, което мога да си го набавя безплатно.
    ... и аз така ...

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Не бих платил за нищо, което мога да получа без пари, без значение колко съм богат и колко е евтино и/или ценно.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Зависи. За доста неща бих платил. За игри - не (независимо от цената и доходите). Tака или иначе вече не ми се играе. Инсталирането на някоя известна игра при мен е по-скоро информативно, не за да я играя - например, разгледах Heroes-5, хареса ми визията, изиграх първата кампания и до там бях. Ако нямах възможност да я намеря безплатно, изобщо нямаше да се трогна, че съм я пропуснал. От друга страна от доста време се каня да си купя всички епизоди на Star Wars на оригинални носители.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Единствената игра, за която се замислих, дали да я платя оригинална или не, беше F.E.A.R. Но замислянето ми траеше не повече от 5 мин. Излязах си от магазина с празни ръце и бързо се затичах към моят любим такъв носещ името Торент...

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Мисля, че е ясно, че при положение, че може лесно да се намерят игрите безплатно, почти никой не би си платил. За мен е по-инересен въпросът "Щяхте ли да купувате, ако нямаше как да се набавят безплатно?"

Моят отговор е "НЕ", но мисля, че ще съм един от малкото, отговарящи по този начин.

14.  

15. bufo
    Guest

За 8 години занимаване с игри съм си купил Lock On:Modern Air Combat и продължението й Flaming cliffs.Когато излезе второто продължение Black Shark ще си го взема и него.
    Другата игра е Red Alert2,купих си я за да мога да играй онлайн на официалния сървър.
    Тези игри си ги купих след като ги бях преполовил,просто си заслужаваха парите.
    А другите бълвочи ги свалям,играй 20-30 минути и ги рециклирам.

16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ... От друга страна от доста време се каня да си купя всички епизоди на Star Wars на оригинални носители.
    Че що пък на оригинални носители? Моите версии са записани на бланки Verbatim, те не са ли оригинални?

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не съм склонен за 8 или 16 цветни странички да пълня гушите на регионални дистрибутори, вносители, европейски представители и хора, които са снимали филм преди близо 30 години, и не си знаят броя на ролсовете и ролексите, които са сменили оттогава насам от приходите от въпросните филми

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Ако цените на игрите бяха съобразени съответно с доходите в нашата държава, евентуално бих си ги купувал... Ама само евентуално нищо не обещавам

Да не говорим за факта, че преди няколко години се бях навил да си закупя оригинална Sacred... След като смених 6 диска от магазина и всичките даваха грешка, при което играта не искаше да се инсталира, си дръпнах от data.bg пиратското копие и си я разцъках на воля.

Доста неща трябва да се променят в българия, преди да се почне да се говори за лицензиран софтуер (било игри, било ОС или нещо друго).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе