Alphata na DOOM3 veche v BG Peeringa!!!!!!!!
2 Eddie
А знаеш ли че въпросния тест на lightweight е правен с препоръчани от Интел тестови сцени/настройки? :) , Едни руснаци бяха тествали програмата и се беше оказало че може да получиш точно обратни резултати - на други сцени и настройки... :) така че бенчмарковете са си бенчмаркове...
Истина е че Атлона "по-леко" преглъща неоптимизиран код , въпроса е дали всеки алгоритъм може да се оптимизира за ССЕ2 (защото ФПУ-то на П4 е слабо - по-слабо е от това на П2 дори)
Иначе Интелския компилатор в момента е номер 1 - и за АМД и за Интел процесори.
А за дуум3 е ясно че всичко по-слабо от Р9500/9700 или НВ30 ще бави... ама то като си помисля за Дуумовете... и 1 и 2 в началото ги играех в 320х200х8 .... сега май ще го пускам в 640х480 ... прогрес !!!
;D
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by chavv
Истина е че Атлона "по-леко" преглъща неоптимизиран код , въпроса е дали всеки алгоритъм може да се оптимизира за ССЕ2 (защото ФПУ-то на П4 е слабо - по-слабо е от това на П2 дори)
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Моето лично мнение, че от основно значение как са оптимизирани драйверите и операционната система. Ако е оптимизиран и самия софт. още по-добре.
Това за FPU-то не е вярно.
SSE инструкциите са за мултимедия - мисля че не вършат никаква работа в игрите (не съм сигурен все пак)
между другото пробвах Doom-а и в къщи - T-Bird 1400, MSI GF4 4200 и Audigy - пак цепи зверски със звук, като махна звука и се оправя. Но каквото и да говорим истината е една - напишете в конзолата exec highquality, и колкото и бърз компютър да имате..... насладете се на слайдшоуто.
Естествено това е съвсем съвсем ранна версия, като излезе играта ще му мислим...
Все пак е интересно кой какви резултати е получил на различни конфигурации - нали за това е все пак форума
a nqkoi da e probval da pusne igrata pod win2000 profesional
zashtoto mi dava nqkakva typa gre6ka i do nikade ne stigam
kajete ot kade da drapna nqkoi fix plzzzz
ami nai-dobre si sloji win xp profesional:)
Abe sled kato pusna EXE-to kakvo da napisha v console-to za da tragne DOOM-cheto ..... HEEEEEEEEEEELP [:p]
.
map e3/e3_intro - da si gledkash filmcheto
map e3/e3_1 - Level 1
map e3/e3_2 - Level 2
map e3/e3_3 - Level 3
abe malko 6e e trudno 6toto imam 128-ram
a doom-a go podkarah s 23fps na duron na 750, 128 ram i gforce2 mx200
i za tfa mi be6e merak da go podkaram na moita ma6ina
Merci Eddie [:)][:)]
A pri teb na fullscreen li izliza???
.
за fullscreen отваряш DoomConfig.cfg u , намираш следния ред и параметъра от 0 на 1, т.е. трябва да е така:
seta r_fullscreen "1"
a nqkoj moje li da mi kaje link izvan BGpeeringa?
под 2000Про нема никакъв проблем да тръгне (поне с НВ карти)
128МБ рам .... оптимист! Един си играл да тества с 256-512-1024МБ рам ... резултата? - Твърдеше че само с 1024 е постигнал игра без насичане с чудовища в кадъра(П4-2Г + ГФ4200)
ССЕ-то може да даде добра скорост и в игрите, но ССЕ2, първата версия (която присъства в П3/Паломино) е с по-"мултимедиен" характер. ССЕ2 си е нещо като ФПУ оптимизирано за векторни операции.
ne zabraviai 4e vse pak si govorim za bylgariq a tuk vsi4ko e vazmojno o6te pove4e 4e uspqh da go podkaram na 750 mhz Durkon i gforce2 mx200 sas 128 RAM
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Burkov
ne zabraviai 4e vse pak si govorim za bylgariq a tuk vsi4ko e vazmojno o6te pove4e 4e uspqh da go podkaram na 750 mhz Durkon i gforce2 mx200 sas 128 RAM
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
ama kak varvi i na kvi detaili i resoliucia, che moia pc e podoben i da znam dali vaobshte da ia teglia taia igra
DeathKnight , interesno mi e na kakva mashina si go podkaral s geforce 256? kakva rezoliuciq i tn ?
zastoto i az sym s 256 sdr