Аз очаквах нещо повече от играта, която трябва да бъде продължение на Heroes of Might and Majic 3 - тетралогията HEROES CHRONICLES. Вече са излезли първите две части на играта:
1. Conquest of the Umderworld
2. Warlords of the Wastelands.
В игрите има един единствен герой - TARNUM. Той е върнат от безсмъртните обратно на земята, за да изкупи греховете си които е извършил приживе, като изпълни цял куп геройства. (Това не ви ли напомня малко на 12 изпитания на Херкулес )
А да ... Разполагате и соще един герой, който да ви съпътства и допълва. (Таrnym както вече казах е бил (и си остава) варварин и като такъв не може да се развива в дебрите на магията... ) Освен това в първата част само се мотаете нагоре надолу из картата и събирате разни работи, докато лошите ви противници трупат пари, знания, сили и опит.
Всяка една от четирите части на тералогията е разделена на 8 мисии. Всяка мисия е на отделна, предварително генерирана карта, която вие не можете (дори и да искате) да промение.
Музиката не е лоша. Бутоните, които използвате са съвсем същите като тези в HMM3.
Аз минах първите 4 мисии на играта и се отказах. (Първите 3 са тенировъчни, там ви се разяснява кое за какво е и как да се ориентирате из играта)
За втората част на HEROES CHRONICLES съм чел Review в брой 11 oт 2000 година на едно game's списание.