Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Цитат:
Първоначално публикувано от tmit
Мисля че това ще е моя климатик FTXR28E URURU SARARA самоче ми е малко скъпичек. Някой проучвал ли е въпроса с кредит енергийна ефективност. Има ли форум по тази тема. Аз поне невидях.
Твоя модел го има в списъка : http://www.reecl.org/bg/et_pmp_tbl.p...ows_et_pmp=516 за 3 години с кредит енерг.ефективност ти излиза точно колкото ако го платиш кеш в момента,тоест 20-те % които връщат ти покриват лихвата и таксата по кредита,ако е за 1 год. излиза по-евтино с около 340 лв.,но месечната такса се вдига. :Drinks:
Ето това ми предлага -------Мисля че това ще е моя климатик FTXR28E URURU SARARA самоче ми е малко скъпичек. Някой проучвал ли е въпроса с кредит енергийна ефективност. Има ли форум по тази тема. Аз поне невидях.
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
Ето това ми предлага -------Мисля че това ще е моя климатик FTXR28E URURU SARARA самоче ми е малко скъпичек. Някой проучвал ли е въпроса с кредит енергийна ефективност. Има ли форум по тази тема. Аз поне невидях.
Човека търси климатик за себе си и пише какво си е избрал.Никаде не виждам да го предлага на някой или в частност на теб.
Цитат:
sladi4kia къде прочети че ти предлагам нещо , та аз за себеси немога да избера.
Бързата кучка слепи ги ражда- е казал народът.Извинявай просто съм объркал МОЯ с ТВОЯ.
Цитат:
Бързата кучка слепи ги ражда- е казал народът.Извинявай просто съм объркал МОЯ с ТВОЯ.
:Drinks:
:Drinks: :Drinks: :Drinks:
Някой има ли повече инфо за филтрите на FTXR28E/RXR28E Ururu Sarara. През колко време се сменят и колко струват.
Днес сутринта-местоположение Варна,час около 8:30,температура на въздуха отвън-12 градуса.Температура в стаята-25-26 градуса.Дано с това опрпвергая мненията ви за изолацииката на апартамента ми.
Сладичък, вън е 12 и вътре 25. Добре но какъв е специфичния топлинен капацитет на стените ти и след два дни ако вън е 12 колко ще е при теб? Нали знаем, че бетона, тухлите, панелите са акумулирали доста киловата топлина и след като я отдадат след три дни???
Днес пак същия час,пак същите темпераури,пак сищия резултат.Това е предимството да имаш тухлено жилище,външна 5 см изолация със стиропор,4-камерна ПВЦ,вътрешна изолация 1,2 см гипскартон с вата(и на тавана даже).Тук в този апартамент винаги е било топло,даже и без да се отоплява с нищо е около 16 градуса при външна около 0.Това е положението.
Не бих казал,защото не се променя температурата.Не знам защо,но е така
хахаха,ей затова не се бях сетил.Тряба да помисля в/у някой закон.Но все пак настани шегата-топло е.Просто апартамента си е топъл.Бил съм апартамен в който като дишаш правиш мъгла.