Здравейте,
Реших че е време да си купя климатик и от тук от там, приятели, познати, магазини, консултанти от търговски вериги...мнения много.
Парите които мога да похарча за такава техника са 1500 лв. Най-накрая се спрях на марката PANASONIC макар че съм предубеден към нея след покупката на едно видео когато бяхме в ерата VHS.Отивам за последна консултация в техномаркет и по пътя се сещам че не съм уважил магазини Зора. Там разговаряйки с продавач-консултатнта, тои ме попита чувал ли съм марката ДАЙКИН, и аз гледам и се пуля, наистина хе бях чувал тази марка. Показа ми модела който имаха ATX35GV1B и ми каза, че е правен за европейския пазар в Тайван. Разказа ми са характеристиките му и др. подробности. Сравни нивото му на шум 22 dB с това на panasonic-а 32 dB. Panasonic-a на който се бях спрял е модел Е-12 HKE. Цената и на двата климатика е една и съща и сега се двоумя кой от двата да избера. Странното е че пиша в google ATX35GV1B и той не намира нищо. Та въпроса ми е някой имал ли е досег до този модел климатици на ДАЙКИН. И другият ми въпрос е коя от двете марки да избера (препоръчайте ми и модел). Четох също че ДАЙКИН за Европа се правят в Белгия и Чехия. Не знам вече на какво да вярвям, затова моля дайте съвет.
Поздрави.
ist.