Re: Дайте мнение DAIKIN FTX35GW18 или FUJITSU 12LGC?
Цитат:
В Радеви попитах дали вакуумират(вакум помпа или компресор) след монтажа,реалният отговор беше че няма нужда тъйкато използвали качествени материали не разбрах точно какви при коити почти никога е нйамало загуба на фрейон
вие какво мислите имали нужда
Накарай ги да вакумират.Не ми се вярва да откажат,ако настояваш.
А подовите по-принцип са по-скъпи,въпреки,че дайкин имат и по-скъпи модели-например FTXG
http://v-clima.com/prod.php?id=7
http://v-clima.com/prod.php?id=10
А защо не помислиш за 9LDC на Fujitsu ? Мисля, че е по-добър вариант от 12LGC, поне до този извод стигнах аз след проучване, като също си търсех климатик за 20 кв.м стая. Такова беше мнението и на местния дилър на Булклима, от когото го взех. И като цена са съпоставими.
П.П. Виж размера на външното тяло на 12LGC и на 9LDC и сам може да стигнеш до някои изводи :). А и COP-a на 9-ката е по-добър.
LDC моделът не го прадлагали LGC моделите били тазигодишните последните
ще се намеся ! миналата година си закупих климатик FUJITSU 12 от радеви и съм много доволен . цяла зима климатика работи перфектно. а между другото след като монтираха климатика сложиха някакви маркучи издърпаха въздуха от климатика. мои приятели също си купиха климатик от там и са доволни
да те са най-добрите за града именно от там си избрах първият климатик
Следващият месец ще си вземам вторият пак от там
Цитат:
Първоначално публикувано от Yan4o
П.П. Виж размера на външното тяло на 12LGC  и на 9LDC и сам може да стигнеш до някои изводи ...
Янчо, до какви изводи да стигнем по размера на външното тяло?
Heat exchanger type:
AO S09LDC: Dimensions (H × W × D) 508 × 852 × 22 (mm), Fin pitch 1.3, Rows × Stages 1 × 20
AO R12LGC: Dimensions (H × W × D) 642 × 504 × 36.4 (mm), Fin pitch 1.4, Rows × Stages 2 × 24
при така дадената спецификация, кой от двата е "по-голям"?
Здравей, Jori ! Да те питам нещо за подовия Дайкин - външното тяло на каква височина спрямо вътрешното трябва да се монтира.
ivodor69 Здравей. Ако говориш за модела FLXS няма проблем до 15 метра денивелация между изпарителя и кондензатора. Jori , незнам къде точно си прочел "няма значение" .
Според мене въпросът беше дали има значение положението на външното спрямо вътрешното-по-ниско или по-високо.Иначе за 15-те метра е вярно
Разбира се ,че има значение -колкото е по-голяма денивелацията,толкова повече се скъсява живота на компресора,и се увеличава разхода на ток...но не винаги са възможни идеалните варианти...
Ако монтажа е изпълнен правилно(маслените трапове),би трябвало да няма значение че външното е по-високо.
Съгласен съм,проблема е по скоро теоритичен ,на практика денивелацията не е проблем...
масления трап е мн важен при денивелация но за жалост доста от монтажниците не са и чували за него особено тия в техно..........
Масленият трап не е ли само когато външното е по-високо от вътрешното?