Daikin FTX35GW18 или Fujitsu ASYA12LGC - какво да избера?
  Помогнете ми моля!
Днес бях в един магазин в Търговище(Радеви) и си поръчах и платих климатик Fujutsu ASYA 12 LGC 1660 лева с монтаж,ще го монтират идният понеделник,но се замислих много и върху един друг климатих малко по скъп DAIKIN FTX35GW18 1780 с монтаж
според вас колеги грешка ли направих с fujitsu пред дайкина???
     Re: Дайте мнение DAIKIN FTX35GW18 или FUJITSU 12LGC?
  На пръв поглед, Fujitsu-то е с по-добри показатели. Този Daikin май е старичък модел.
   Цитат:

Помогнете ми моля!
Днес бях в един магазин в Търговище(Радеви) и си поръчах и платих климатик Fujutsu ASYA 12 LGC 1660 лева с монтаж,ще го монтират идният понеделник,но се замислих много и върху един друг климатих малко по скъп DAIKIN FTX35GW18 1780 с монтаж
според вас колеги грешка ли направих с fujitsu пред дайкина???

Първо трябва да кажеш за какво помещение го купуваш,въпреки че те са почти еднакви като мощности.И двата са нови модели,но най-важно е колко е голямо помещението.Иначе Радеви съм чувал че са най-сериозната фирма в Т-ще
  помещението е 20 м2 с PWC без изолация
  Чета из форума че FUJITSU 12 LGC са били скастрената версия тоест леко по-слабички като топлоотдаване спрямо предходните си модели и това ме въвежда в мисалта да го сменя с Дайкина
иначе от Радеви ми казаха че Дайкина е по добър 
монтажа ще го правят в понеделник до петък имам пражо да сменя модела 
Споделете кой е по правилният избор?
   Цитат:

На пръв поглед, Fujitsu-то е с по-добри показатели. Този Daikin май е старичък модел.

И двата са нови модели,но както знаем,всяко ново е по-лошо от старото.
FTX на daikin е от т.н."еconomic ",със орязани екстри.LGC на Fujitsu е с по-ниски мощности от LCC, но с по добър СОР,така че всичко зависи от помещението.
  За 20м2 и двата ще ти свършат работа.Fujitsu e с по-добри показатели.
  А колега "jori" ти какъв ползваш?
  В Радеви попитах дали вакуумират след монтажа,реалният отговор беше че няма нужда тъйкато използвали качествени подложки ли кво баше не разбрах точно
вие какво мислите ?
  Моите са 3 бр.китайски конвенционални/не са Осака/ + една девятка на Хитачи малайзийски инвертор.Всички са от преди 5-6 години.Нямам никакви проблеми,но тогава климатиците бяха други.Те си избиха парите.Сега правя нов апартамент,където ще има два подови Даикина-25+35 и една 9-ка висок монтаж,която не съм решил каква да е.
  Тези подовите на каква цена са те са по ефикасни от стенните спрямо режим отопление?
   Цитат:

В Радеви попитах дали вакуумират след монтажа,реалният отговор беше че няма нужда тъйкато използвали качествени подложки ли кво баше не разбрах точно
вие какво мислите ?

????????????????????????

вие какво мислите ???
  В Радеви попитах дали вакуумират(вакум помпа или компресор) след монтажа,реалният отговор беше че няма нужда тъйкато използвали качествени материали не разбрах точно какви при коити почти никога е нйамало загуба на фрейон
вие какво мислите имали нужда ?
   Цитат:

Тези подовите на каква цена са те са по ефикасни от стенните спрямо режим отопление?

Пускат половината струя по пода,което е плюс при отоплението.Търсят зададената темп.на 60 см.от пода,което значи,че като седнеш на дивана,там ще ти е 22 гр.,а не на 2,3м височина.Друго предимство е ,че поемат от ниско по-студения въздух и го затоплят,а не от най-топлия.И другото е ,че много по-лесно,което означава и по-често ще му чистиш филтрите,което е важно.