На линка по-горе защо не прочетете над и под снимката какво става,като се махне буксата и после да си чешем езиците кой е прав,а?
Преглед за печат
На линка по-горе защо не прочетете над и под снимката какво става,като се махне буксата и после да си чешем езиците кой е прав,а?
Пише, че включва Standby electricity saving function.
hP_Pavilion казва, че използва климатикът с включена тази функция. Т.е. и когато го настройва на 20* и работи, също е с включена тази функция, т.е. с махнато мостче.
В крайна сметка какво прави това?
Деян-виж редовете с малките бели букви на тъмния фон.Обърни внимание и на забележката това да се прави при изкл.щепсел.
Това е едно мостче на фазата и нулата,които от захранващия кабел влизат и захранват външното тяло.Какво се очаква според вас,ако мостчето се прекъсне???
Ако ограничението е софтуерно,защо "идиотите" от Дайкин са го направили на такава яка букса,и то точно навън до клемореда за захранването.Не беше ли по-удобно за клиентите да е вътре или на дистанционното.Нали не очаквате от всеки клиент да си развива капачката при -10 и ако е на неудобно място,както са половината монтажи?
Според мен това значи, че когато е изключен от дистанционното (т.е. в stand by), външното тяло не се захранва по никакъв начин. Но като го включи от дистанционното, външното получава захранване и заработва.
Да няма захранване означава да не работи подгряването на компресора ако има такова, което не е препоръчително според мен. А и за някакви 9 W ли са хората, ползващи Daikin? Това е цяло левче на месец! :))
valen1, откъде прочете за функцията, описана в този твой пост:
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg314138
В сервизното на RXS-G не намирам такава информация.
При мен пише че този куплунг като се изключи чак тогава може да се включи тихия режим на работа но само при охлаждане и намалява с 3 децибела и функцията "electricity saving " работи - става въпрос за външното тяло !Цитат:
Първоначално публикувано от deian
ето и снимка на моите опциитии и всичко останало е както казва deian
http://pics.data.bg/categories/1/%d0...e/mmc_opciii_2
Аз не можах да намеря запис колко вата ще намалее разхода но това е при мен.
пък и за какво да разглобяваш климатика за да го изключиш, след като може да го направиш от Щепсела ???
Информация за тази функция може да намерите в инструкцията по монтажа и в документа Engineering data.
Този превод е неправилен.Погледни в сайта на Вулкан,на който се опираме винаги при нужда.
Деян,тази функция се препоръчва,когато климатика не се ползва продължително време.Тогава няма нужда от подгряване.
Значи това мостче прекъсва подгряването на компресора и оттам смъква 9W от консумацията в stand-by?
hP_Pavilion, ако климатикът ти е по-ценен от левчето на месец, препоръчвам да включиш мостчето.
ами така пише и на англииския варинат http://vcab.communigator.co.uk/VCAB-...vcabid=cSeScac търсиш подово стенния гледаш иконите за опциите и после ги разчиташ на последната страница на каталога.Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
т.е. за намалянето на шума с 3 децибела при изтеглен щифт от сайта на дайкин, а не на Вулкан
Ако прекъсва погряването то при включване компресора се подгрява и чак тогава тще ръгва, просто малко повече време да се бави и не виждам защо това да е вредно за климатика. ами да му сложа една печка тогава да го топли ще му е още по добре .
Щом производителя е писал какво става при издърпване на щифта и не пише че това скъсява живота на компресора, да си седи така изключен. а за 9 те вата ще спорим като си взема елеткронния електромер и направя съответните измервания.
Този климатик няма подгряване с нагревател.Подгряването става чрез нагряване на намотките със слаб ток.Управлява се от IPMa и не се влияе от мостчето.
сега се разберете има ли или няма подгряване защото аз това не го знам ама нещо май се объркаха мнениятаЦитат:
Първоначално публикувано от deian
Знам че няма нагревател на тавата става въпрос за компресора.
За компресора иде реч и ясно съм написал,че нагряването става по софтуерен път и не може някакво мостче да влияе на процеса. Обърни внимание на 60 стр. от линка в поста на Вален .Прочети я внимателно и коментирай.
Ясно е написано, че въпросната функция работи САМО при изброените модели. А те са:
FTXS20G2V1B
FTXS25G2V1B
FTXS35G2V1B
При твоят подов модел това мостче не прави НИЩО. Дори е отбелязано със знак за внимание да не се използва при модели, различни от описаните. Понеже различни вътрешни тела на Daikin могат да ползват едно и също външно тяло, както е в твоя случай, за твоето вътрешно тяло тази функция не работи. А за изброените вътрешни тела, издърпването на това мостче би изключило захранването към външното тяло.
Най-сетне някой ясно да обясни всичко,че аз явно не успявам.
Тази функция като купих климатика я изпробвах,valen1 каза за какво става на въпрос.При OFF компресора тръгва веднага,при ON тръгва след около 3мин.При мен е на OFF и не спестявам 9w :)),за нас не е от значение,но за Daikin още един ГОЛЯМ ПЛЮС спестени 9W на всеки климатик,това са MWh спестена енергия