Аргументите бяха в горния пост. Ти гледаш документацията на стария модел.Описанието на новия е достатъчно ясно - не виждам да споменавам нагревател . За каскадния принцип има достатъчно инфо в нетал
Преглед за печат
Аргументите бяха в горния пост. Ти гледаш документацията на стария модел.Описанието на новия е достатъчно ясно - не виждам да споменавам нагревател . За каскадния принцип има достатъчно инфо в нетал
Ванко, разгледах набързо документацията на Дайкин отново и не видях и помен от това което казваш. Може да не съм видял, не споря - ако е така покажи. Но ако не е така, трябва да знаеш, че аналог има на Хитачи също и с по-добри характеристики със вътрешни, има и с цял външен воден модул, и общо взето нищо ново под слънцето не е това.
И май малко грешно смяташ КОП на каскадата, не мислиш ли?
ewgeny - коя документация си разгледал,на стария модел или на новия,който още не се е появил в БГ.Очаква се наесен.За Хитачито не знам,не съм фен на марката,но думите на мениджърите на Дайкин при семинарите с тях са ясни,че нямат аналог и конкуренция.Едва ли ще лъжат.
А за КОП-а на каскадата съм сигурен,че нищо грешно няма - показаха ни сметките,таблици с мощностите при отделни температури на околния въздух и т.н. Цифрата си е над 10 и това е. Ако те заблуждавам,значи и инженерите на Дайкин са заблудени.Инфото е от тях.
Това, че модела не се е появил е друго нещо. За хитачито говоря, защото аз работя с тях и има аналог, на това което предлага Дайкин към момента. За бъдещи модели, нека има здраве, времето ще покаже. Но мисля, че беше редно да го кажеш още в началото. Успех
Модела не е бъдещ,просто у нас все още го няма.По света се ползва от края на миналата или началото на тази година.Както беше с нискотемпературния FTXL - продава се от 6-8 месеца,а у нас влезе сега.Това не означава "бъдещ модел".
Я дай някакъв линк на това Хитачи,което вече го имало у нас( силно ме съмнява)
Намерих ги тея невероятните DAIKIN ALTHERMA HT. Модел с два компресора-един на R410A във външния агрегат и един на R134A монтиран във вътрешния хидробокс. Нищо необикновенно. Въпрос. За какво е необходимо температура 80 градуса след като за къпане на практика са достатъчни около 45-50 градуса, по санитарни изисквания е необходимо над 60(легионела) - но не 80 градуса. А за коефициента COP се порових сериозно и се потвърди мнението ми, че е мноооого преувеличено COP 10. Реално(и според дебелите книги по термодинамика и други подобни които все пак съм изучавал) умниците отDAIKIN, за разлика от нашите "специалисти" посочват, както виждам в официалната търговска брошура COP=3. Какво твърдят на семинарите незнам, кой на какви глупости и слухове вярва също незнам, само знам, че DAIKIN колкото и да велики нови физични закони НЕМОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ. COP=10 е възможно теоретично, може да се достигне вероятно с много високи космически технологии. Надявам се. Само, че да ви кажа, влагайте малко съмнение в празните думи, възможно е при дадени експлоатационни условия да се увеличи ефективноста, но хората са написали- COP 3,08. Не споря. Само цитирам факти посочени в официалните сайтове. Само за сравнение, COP =10 означава че с 1kW ток бихте получили/произвели 10kW топлинна мощност. Че то това било голема далавера бе. Дайте да ви затворим ТЕЦ-а тогава. С много здраве. Аз отивам на ПЛАЖ.
Изразявам лично мое мнение за Алтермите. Като идея- отлична. Като изпълнение засега има да се желае още много. Само као видях едни замръзнали такива във Франция. Защото монтажът им бил неправилен. Като зная,че Дайкин както и където да го монтираш не е възможно да замръзне..... Иначе там има и едни нагреватели не си спомням по 3 ил по 6квт с опция за удвояване на мощността. С това спирам нека всеки да си прави изводите оттук нататък
Ето линк http://hitachiaircon.com/argws/categ...ies&rangeId=21. Yatakito, все още не съм го виждал, но е ново, пък и с таз криза незнам кой ще си поръча. Икономически знаете, че тези неща са си лукс.
Аз като собственик малко не ти вярвам :)Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Дори и на новата си къща ще си сложа Алтерма пък нека да не топли като загрява бойлер според теб?
Не знам какво четете какво инсталирате, но има грешка и форумците ви вярват?!
Може малко да не ми вярваш ( като собственик ??? ),но си е така. Това твоето като довод звучи доста несериозно.Вземи и порови из нета,за да понаучиш нещо за Алтермата,и тогава коментирай дали съм прав или не.
Не разбирам какво искаш да кажеш с ???? и не мога да разбера защо да чета из нета. Несериозно ли звучи, че съм с инсталирана Алтерма или несериозно звучи, че ти без да си изграждал такава система твърдиш неверни неща.Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Не те задължавам да си мислиш, че съм прав, но недей да подвеждаш хората във форума!!!
"А какво да науча" - ами достатъчно съм учил за да си позволя удоволствието от нещо качествено и марково, а не гаражни изпълнения...
Това ,че си притежател на Алтерма не значи,че си в час с принципите на работа на системата.Аз също имам една камара уреди-ТВ,компютри,но не знам как работят в детайли и не ме интересува .
За Алтермата - ако ще се напъваш да доказваш нещо,то го направи грамотно-изкарай ми ръководството,инструкцията за ползване или монтаж и да видя ясно това,което твърдиш.Тогава пред всички във форума ще се извиня с главни букви.Ако не го направиш - ми сори.Тук съм отдавна и с моите 1700 поста не съм подвел никого досега.
Аз нямам какво да доказвам и "напъвам", няма какви книжки да вадя и да публикувам. По-скоро ти се замисли когато твърдиш нещо как да го докажеш, при положение че не си собственик на тази система.
Спирам да публикувам по темата и призовавам всеки да си отиде при специалистите и пита. Да пита хора, които са притежатели на устройствата и тогава за последно да се допитват до форуми.
Няма какво да се замислям . 9 г работя САМО това ,а от няколко съм с Дайкин. Ходя на семинари с инженери и мениджъри от Дайкин и многократно сме обсъждали точно това.По-добре се обади на фирмата вносител,че монтажната група сигурно не са в час,и ги питай за това,което аз твърдя. Не е необходимо да се извиняваш после.
Първо уточнявам че не съм специалист по климатична техника... този спор много ми прилича на спора който аз като собственик на FTXG25E водих с vanko68 относно окото на конкретният модел...оказа се че не е достатъчно да твърдиш че си изкарваш хляба като "специалист" по конкретната материя ровейки се в интернет пространството...апропо аз още чакам да получа извинения по конкретният спор...
В този ред на мисли redskin,ти не му се вързвай.Добре е че има интернет та някой "спциалисти" да видят поне на картинка за какво иде реч...