Re:DAIKIN & MHI за предстоящ ремонт по REECL ! Но какви и дали ?!?
  6pek - от Пловдив съм и тази зима имахме много ниски температури.Ставал съм много рано в 5-6 че тогава температурата е най ниска и съм напъвал климатика на 30 градуса.При външна -18 съм задавал+30 и за 50 мин е постигал 28.Имам солидна изолациа и тя е помогнала много.Аз не случайно все споменавам че изолацията е много важна.
   Цитат:

Първоначално публикувано от chachoto  
 6pek - от Пловдив съм и ....Имам солидна изолациа и тя е помогнала много.Аз не случайно все споменавам че изолацията е много важна.

A нещо да кажеш за моята,Достатъчно дебела и плътна ли е ( EPS-стиропор 7 см. 25кг/м3) ?
  6pek - единственото нещо което ме притеснява е че и Дайкина и Митсубишито имат висока долен праг и ще работят в on off режим на отопление 
1300вата на Дайкина и 900 на митсубишито което е доста високо за да ти работят като инвертори.Отностно изолацията по добре погледни към неопор от колкото към стиропор.

Високите минимали на двата лидера си имат своето обяснение - добро мазане на компресора при малки обороти,което почти липсва при климатици с 200-300 Вт минимал.Второ- поради добрата линейна скорост на фреона в тръбите, маслото излязло от компресора бързо се връща обратно,което при много малки минимали е силно затруднено.Дайкин наблягат много на надеждността на системите си и затова няма да видите климатик Дайкин с нисък минимал.Освен това КОПа при малки обороти на компресора спада доста,което не е за предпочитане пред ON/OFF режим с висок КОП,добро мазане и връщане на маслото в компресора.А и субективното усещане,когато те духа струя с 27-28° изобщо не е приятно.
  А защо тогава в японските си модели слизат толкова ниско там да не би да не гледат на надежноста.
   Цитат:

Първоначално публикувано от vanko68  
 Високите минимали на двата лидера си имат своето обяснение ...А и субективното усещане,когато те духа струя с 27-28° изобщо не е приятно.

И аз се притеснявах от тези им показатели,но нямах и идея за какво става въпрос.Успокоявах се с факта че ще се включват на по-рядко и ще стоплят (охлаждат) мн.по-бързо до зададената им t*. Благодаря ти за пояснението в поста.Не съм и предполагал за тези им особености в поведението :) 
             ......Тея от банката ме бавят мам.а им. Трябвало да съм собственик на имота....нотариуси....Кадастър :((((...ще брадясам !!!
  chachoto - и колко ниско слизат в японските си модели? Зимата темата за МХИ ,повдигната от Деян, беше толкова обсъждана,че ако те интересува,по-добре я прегледай пак,а не се улавяй механично в рекламата и каталозите.
  Той има добър опит с 3 японеца у тях :ole
Иначе да, слизат доста ниско японците. Саньото ми слиза до към 130 W консумирана! Колко отдава тогава не знам (по каталог - 300 W), но това е нещо непостижимо за МХИ-то ми :))
chacho по-добре да не казва на колко слизат и работят Националите му, че ще трябва всички дружно да си изхвърлим машините :016:

Иначе по темата - японските Дайкини слизат до 600 W скъпите, а повечето са ограничени на 900 W. Е, пак е по-ниско от 1300 W за европейските. 
  За да подкрепя думите на deian....
Модела е AN36KRS - при охлаждане 冷 房 3.6(0.6~4.1), консумацията е 760(95~1,050) , при отопление 暖 房 	4.2(0.6~7.9), консумация 745(95~2,010)
 http://img404.imageshack.us/img404/9613/09rimgp.th.jpg
   Цитат:

Първоначално публикувано от vanko68  
 chachoto - и колко ниско слизат в японските си модели? Зимата темата за МХИ ,повдигната от Деян, беше толкова обсъждана,че ако те интересува,по-добре я прегледай пак,а не се улавяй механично в рекламата и каталозите.

А може ли линк към тази тема ?
  За невярващите искам да спомена една цифра под 80 вата слиза климатика и охлажда 47м3.
Сърбах попарата на климатиците с висок праг и знам за какво става въпрос.Това са климатици за помещения с големи загуби и си бачкат там идеално.

Какви 80 Вт ми говориш сега??? Бъркаш консумацията с охладителната мощност.
"1300вата на Дайкина и 900 на митсубишито което е доста високо за да ти работят като инвертори" - това е твой цитат от 15.07.2009, 23:31 ...
  За да отдава малко трябва и да консумира малко иначе файда няма.
Под 80 вата са националите по лични измервания а по каталог са 75 и отдават 600 вата
  И да не би да успееш да ме убедиш,че ЕЕР на твоя климатик е 600/75 = 8,00 !!! И то при условията,че при малките обороти компресора е по-неефективен ? И може би твоя като се развърти, ЕЕР-то ще стане 15 ? А как така пък КОП -а ти е само 6,75,а ?