От Варна съм,тук като цяло зимата е по-мека а лятото по-прохладно .....макар че че за сметка на това "МАЛКО" по-ветровито от нормалното :afwitch: ....казусът е следния: План-разпределение http://img515.imageshack.us/img515/3332/panelmodel.jpg[/url]
- Вид строителство - Панел
- Етаж - 5 (последен с двойна плоча на тавана,светло около 60-70 см. м/у двете, мисля че има някакъв перлит)
- Тип апартамент (разположение) - Среден
- Брой стаи - 3 (хол + 1 спалня + 1 детска )
- Разпределение и Изложение - Хол + Детска - ЮГ, Спалня - Север
- h на помещенията - 260 см.
- Площи /обем:
- Хол - 17,22 м2 / 44,77 м3
- Детска - 11,8 м2 / 30,68 м3
- Спалня - 12,5 м2 / 32,5 м3
- Дограма - Стара дървена ( като духа ми люлее пердетата )
Стаите са отделни,като: детската e с един прозорец 140х150 см.
холът е с вратопрозорец : врата 60х245см. / прозорец 175х150см.
спалнята е с вратопрозорец : врата 60х245см. / прозорец 127х150см.
Апартамента е стра 40 годишен панел в който се нанесох скоро и мисля да го постегна. Решил съм да е с кредит енергийна ефективност,като подобренията които мисля да направя са следните:
- Дограма : PVC/5 камерна ( навсякъде )
- Стъклопакет : 2-у камерен ( 3 стъкла ) едното е Energy-стъкло и едната камера е с Аргон ( навсякъде )
- Изолация : 7см. EPS ( стиропор ) 25кг./м3 ( навсякъде )
- ОВК : Хол : DAIKIN FTXR28EV1B/RXR28EV1B URURU SARARA
Детска : MHI SRK/SRC20ZIX-S
Спалня : MHI SRK/SRC20ZIX-S
п.п. м/у хола и спалнята имам малък бокс който е 3,9 м2 и е с със врата към хола и прозорец 132х150см. (пак южен).Може и да го затварям ако видя че се зори климата
Имам някои опасения относно климатиците. 1-во не съм сигурен дали ще ми ги одобрят от Комисията разглеждаща документите за отпускане на средствата по REECL ( не ги видях в списъците с одобрени модели ). 2-ро не съм сигурен дали климатиците ще ми покрият помещенията като мощност ( по-специално за хола :? ),а и за спалнята,северна е все пак,четох че при -15 доста падала мощността Все пак само 3-те клими ще ми стъпят 7000лв. , а съм решил компромис с качеството да не правя!!! плюс това не можах да намеря вярна информация за тях. От фирмата ми казаха че са хубави и достатъчни за квадратурите на помещенията ми. Какво да правя,мисля да ги ползвам изцяло за отопление и охлаждане.До сега не съм имал климатици,казахами също, че били достатъчно безшумни.Ако имате идея за някои други модели от този клас,пишете .....а и из форумите не намерих кой знае какви коментари за тези модели ( за ZIX-a никакви ) ???