Daikin FTYN 50/60 - инвертор или конвеционален ?
Понеже доста чепкаме този въпрос,та си позволих при последното си изпълнение на ТП с въздушно охлаждане да направя доста снимки и видео за невярващите "специалисти". Вярвайте,поне 10 дни имах време,докато клиентите са на почивка,да си "играя" с климатика,променяйки датчици,сензори,настрийки и какво ли не.Наблюдавал съм му работата от-до във всички режими.Това,което си мислим че знаем,че лятото работи с една фиксирана стойност на оборотите,също се оказа неверно. Имам снимка,на която се вижда как работи на 8 бара охлаждане и с 2 А консумация.Просто си мъркаше.Това си е нормален инвертор,на който външното тяло е аналог на външното RXS 50/60.Факт-можете спокойно да куплирате външно FTYN 50/60 с вътрешно FTXS 50/60 и да си работят в комбинацията. Kaк щеше да стане този "номер",ако е конвенционалка ??? Няма вариант вътрешно инверторно тяло да работи с външно конвенционално по никакъв начин.Първо връзките са различни,логиката и алгоритъма на процесора е различна и всичко с две думи.
Очаквам коментари от всички заинтересувани.Ще отговарям,доколкото мога,на всички въпроси.
http://vanko68.snimka.bg/other/ftyn50-60.422902
Има коментари под всяка снимка.
Re:ДАЙКИН FTYN 50/60 инвертор или конвеционален
Браво Ванко....Информацията ми хареса...Благодаря ти за което!
:bravo Чудесно онагледено инфо,и аз разглобявах един за да се уверя но нямах апаратче. Сега ще му се вдигне цената драстично :ole . Като машина е перфектна.
Интересно е, каталожните данни пикови ли се явяват или номинални.
Цената няма за какво да му се вдигне, защото всички вносители отдавна знаят че е инвертор, а конкуренцията при вносителите вече е голяма.
no one - би трябвало да са номинални,понеже идеално съвпадат с номиналите на RXS.
vanko68, ако наистина са номинални се предполага, че пика му е доста над тях, което го прави най-добрия избор за тази цена, дори и съпоставен с посредствени марки.
Ванко, не знам къде е иконката за поклон :)
Сега остава някой да каже колко струва вътрешно FTXS50G и външно RYN50E и да смятаме комбинацията :)) Със сигурност ще е по-евтино от FTXS50G/RXS50G - 2550 лв.
no one - Пика му не е чак толкова голям,но за останалото съм напълно съгласен с теб.И не само аз съм на това мнение.
На 60ката дават 2 Квт консумация,което е около 9 А ток. докато го "измъчвахме" с колегата mir71 ,на моменти амперклещите отчитаха 11 А консумация.Което се равнява на 2,4Квт консумация или около 8,5 квт на отопление.
Косвена инфо за възможностите на модела-затоплихме 200 л вода от 20 до 55° за по-малко от 1 ч на номинална консумация от 2 А.
деян - не е много етично,понеже може да се спекулира с идеята.Да ти го продадат за FTXS с 800 - 1000 лв печалба не звучи добре...За клиента де,не за търговеца.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ванко, не знам къде е иконката за поклон :)
Сега остава някой да каже колко струва вътрешно FTXS50G и външно RYN50E и да смятаме комбинацията :)) Със сигурност ще е по-евтино от FTXS50G/RXS50G - 2550 лв.
Вътрешното е около 850 а външното към 1000 т.е. 1850 общо.Естествено зависи от къде се вземат но там някъде са цените,което си е поне 500-600 лева надолу от FTXS50G/RXS50G :))
Не призовавам никой да спекулира, просто някой по-отракан клиент може да поиска такава комбинация ;) То не че и вътрешното на FTYN е лошо.
Всъщност за външните ясно, а каква е разликата между вътрешните FTYN50F и FTXS50G?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не призовавам никой да спекулира, просто някой по-отракан клиент може да поиска такава комбинация ;) То не че и вътрешното на FTYN е лошо.
Всъщност за външните ясно, а каква е разликата между вътрешните FTYN50F и FTXS50G?
Вътрешното на FTXS50G има няколко неща в повече:
- движение на хоризонталните клапи
- 3 степени на вентилатора.При FTYN50F са 2 степените.
- сензор за присъствие на хора в помещението
- мисля също и седмичния таймер,който при FTYN50F липсва( има само 24 часов)
Това са разликите,които видях след като разгледах каталозите на 2-та модела.
Голяма.В нивото на шума,екстрите-окото,седмичния таймер,конструкцията на топлообменника е по-сложна при FTXS.Оттам и малката разлика в КОП при 50ката,но не съм много сигурен в това.Но пък в 60ката параметрите са вече еднакви.
Сори,не видях,че си ме изпреварил.
To 60-ка от FTXS-G май няма, така че такива комбинации могат да се правят само с 50-ките.