Избор на климатик за хола
Здравейте, в момента избирам климатик за хола, но съм притиснат от времето.
Като цяло съм се спрял на Дайкин. До колкото съм чел това е най-добрата марка, която се предлага. Климатика ще се ползва повече за отопление, но и за охлаждане. Не възнамерявам да се спира през зимата, евентуално вечер на по-ниска температура. Хола е 26 квадрата, главно Южен(и по една стена Изток, Запад). Сградата е ЕПК и апартамента е топъл като цяло. Сменена е дограмата на целия апартамент с PVC а сега до 2 седмици ще се слага изолация(най-вероятно 8 см. стиропор), ако се запази времето сравнително топло. Гледах по сайтове на различни фирми и съм малко объркан от моделите и цените :) Целта е да излезе максимум до 2000 лева с монтажа, разбира се ако може по-малко още по-добре.
Мерси :)
П.С. Става въпрос за София.
Re:Избор на климатик на хола
FTXS35G , а най добре FVXS35F
Re:Избор на климатик за хола
В Неделя ще монтираме FVXS35F с vanko68 :)
Е дай боже на всички повече такива клиенти дето 2000лв за климатик дават.
:Drinks: Златни ти уста...
В Неделя монтирахме климатика, супер е :) Доволен съм, че избрахме FVXS35F пред FTXS35G. Още няма как да се тества истински, но и това ще стане.
Здравейте,
Избирам климатик и търся вашата помощ.
Помещението е хол в панелка 19 кв.м (48 куб.м) с южно изложение, една външна стена 8.6 кв.м с 4.5 кв.м прозорец - пвц дограма, 4см стиропор външна и 1 см вътрешна изолация. Населеното място е Русе.
Какъв климатик да избера? Обиколих няколко фирми, разглеждах каталози... От Булклима ми препоръчаха General ASHA9LCC. На друго място гледах Daikin FTXS35G, Toyotomi TAN/TAG-A32IV и Mitsubishi Electric. От мицубиши ми харесва MSZ-GE35VA, който за жялост още не се предлага, тъй като цената му е като на GC серията, а тя още не е изчерпана в търговската мрежа.
Искам да чуя вашите мнения и препоръки, за които предварително ви благодаря.
Да, добро е, ама за Варна. Тук не ми предлагат такава цена :taz
rpetrov, за парите и характеристиките си - General ASHA9LCC няма алтернатива.
rpetrov - ако погледнеш главната страница на сайта,ще видиш,че имат и в Русе представител
http://v-clima.com/
Вземай 09LC докато още го има модела се е доказал години и рекламациите се броят на пръсти.А в момента е на много добра цена.
Жена ми е зиморничева- досега с печката правеше 28-29*С. 9LC ще успее ли да я стопли или да се ориентирам към 12LG или 12LD? Парите не са на първо място- все пак ще ги давам веднъж, затова искам да взема нещо вършещо работа, с добри характеристики. Бих могъл да си позволя до 2 000 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от rpetrov
Жена ми е зиморничева- досега с печката правеше 28-29*С. 9LC ще успее ли да я стопли или да се ориентирам към 12LG или 12LD? Парите не са на първо място- все пак ще ги давам веднъж, затова искам да взема нещо вършещо работа, с добри характеристики. Бих могъл да си позволя до 2 000 лв.
За тези пари fuji, fujitsu или general 12LD(и има плазма филтър-идеален за хол) с 4.8кв отоплителна мощност ще върши страхотна работа за зиморничавата ти жена.В момента в спалнята(15кв.м.*2.6м височина) ми general 12 LD през ноща подържаше 26 градуса и дори ги задмина със 7 десети(26.7градуса направи при зададени 26) при външна температура 6.8 градуса(То с твоята жена си приличаме по това че обичаме високите градуси зимата). При зададени 24 градуса в спалнята работи 7-8 минути 10минути почива при 26 градуса почива на 40 минути 4-5 минути цена 1600-1760лева
Daikin FTXS35G,или Daikin FTXS35D(старата серия с малко по лош КОП и без седмичен програматор) или Daikin FVXS35F-подов.