Аз се присъединявам към това мнение, решението е да се премести в по-малка стая. Климатика е малък за тази стая и не е проблема в късия тръбен път.
Преглед за печат
Аз се присъединявам към това мнение, решението е да се премести в по-малка стая. Климатика е малък за тази стая и не е проблема в късия тръбен път.
И аз съм на мнение, че поради спецификата на нашия климат през зимата, е почти невъзможно да "оразмериш" правилно климатик, който да работи ефективно при +7 и при -15 гр.Ако е инвертор и си го предвидил да грее яко при -15 гр. ,то тогава от -5 нагоре ще си имаш конвенционален климатик, освен ако не е от тия с минимално топлоотдаване.Ако пък е предвиден да топли оптимално при по високи темп., то тогава при -10 и надолу почваш да се питаш дали не си се прекарал тъи като повече от 21-22 гр. не може да вдигне.Та склонен съм да оправдая донякъде и консултанти и клиенти, и всички които са в тая сфера, именно поради големия диапазон в зимните температури в Б-я.Виж, ако сме в Англия, да речем, ще е много по-лесно.Там зимата рядко пада под 0 гр.
justify,цял роман си написал мойто момче...само не разбрах за какви формули,и за кви 5 лева си писал...ако беше чел щеше да видиш, че споменатият от теб господин определя топлозагубите си и всичко това което си споменал с най-обикновенна духалка... :-memnonЦитат:
Първоначално публикувано от justify
Благодаря за всички коментари и особено на justify за изчерпателния отговор. Трябва да го продам тоя климатик, за да си купя по-мощен. В другата стая имам С 20, който се държи добре, може би защото стаята е около 18м2 и е южна.
А може би едно конверторче да добавя и да си карам с 35-цата.
Мерси още ведъж момчета.
Че е слаб - слаб е, обаче как го ползваш? Мое мнение е, че поне до към 0° не би следвало да имаш проблеми с отоплението, стига да го държиш постоянно включен на една и съща температура.
Така ли правиш?
Абе пак ти казвам друж го на по висока скорост и ще те топли, че и по икономично ще бъде. Забрави за автоматичния вентилатор. Брат ми с конвенционална 25-ца даикин отоплява хол от 18-20 квадрата. Допускам, че може ида да има някакъв проблем с климатика. Климатика ти е гаранционен. Изикай ги техниците и кажи, че нетопли.
Човече, тоя климатик вакуумираха ли го при монтажа? Тръбния път вече е ясен! Ако до нула градуса поне неможе да те стопли .....незнам - викай си сервиза. Усили ли го тоя вентилатор? Така и не видях някъде да си казал на каква степен го караш това чудо. Да - наистина за тия квадрати е малко странно да искаш 26 гр при -15, ама сега до 0, че и - 5 да нямаш мира..... нещо не ми се връзва. С какво си се отоплявал преди да го монтираш? Дърва, ток? Как беше тогава. При -15 каква най-ниска Т си виждал когато те няма за 2-3 дена? Дай малко инфо за тая стая, как е хавата.... :)
То и мнението ти като четенето ти.Това,че не си чел е твой проблем, ама ако беше, щеше да направиш това което направи един от модераторите и да го поздравиш.Сега разбирам, че за теб fujitsu 12LCC = духалка... и според твоята високотехническа МИСЪЛ е едно и също нещо...Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Не съм видял досега духалка която да си мени топлоотдаването в зависимост от външната температура и при -15 градуса топлоотдаването да е 3390 вата/час... Но ти Конане продължавай да пишеш постове в същия дух,
може би след време ще съберем всичките ти "научни трудове" и принципите и открията в тях, ще изведат човечеството в една нова епоха.
Човечеството има нужда от такива умове като теб.
:)) :Drinks:
Оразмеряването и топлинните загуби се смятата при точно определена изчислителна температура. На пример за Варна е -11 градуса. При тази температура си смяташ загубите и съответно вземаш характеристиките на климатика също за тази температура. Така се оразмерява. Идеята е даимаш загуби само през вуншната стена. Обикновенно хората недоволни от мощността на климатика отопляват само едно помешени, което граничи със неотопляеми помещения. Тогава дори и със външна изолация загубите са големи. Това е и едната причина за високите сметки за парното.Цитат:
justify,друже...голям жар,патос,и заслужени аплодисменти...нооо... защо не четеш и мислиш не ми е ясно...вярно че всичко написано е било преди да се регистрираш във форума,но не мисля че това може да служи за оправдание...Цитат:
Предлагам ти няколко поста на въпросният господин...дано ги прочетеш и осмислиш...
Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
От какви умове има нужда човечеството,нека то само прецени...Цитат:
Първоначално публикувано от Board_Man
...и какво точно не харесваш на методиката на Борда??? Гениално проста и точна е. Или ако ти е трудно да го проумееш,по-добре не коментирай повече.
Нищо против методиката...даже мисля че е редно да я патентова и вие "специалистите" да я ползвате редовно за да няма други такива теми като тази... :)
Много точно казано.Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Под тях студена плоча, отстрани студени стени - външната изолация малко му помага. Той топли съседа отгоре. Определено има нужда от вътрешна изолация на студените стени и на тавана. За климатика в стана ясно, че е за смяна, моето мнение е за топлозагубите, които при наличието на съседи, щяха да са много малки и климатика можеше и да се справи.Цитат:
Първоначално публикувано от valdim
Аз съм със същия климатик хол-30кв .м за 3 години само веднъж видя зор в едни тежки мъгли и -10 гр зора беше че по често размразяваше .Тръбен път околу 4 .5 м дограма дървена мнооого добра две външни стени и вътрешна изолация 2 етаж. Май нещо в монтажа куца нее до климатика поддържам 23 градуса без проблем