Daikin FTXS25G - неприятно вибриране на панела
климатик daikinftxs25g чува се неприятно вибриране на панела в съседната стая а там където е климатика не се чува нищо външното тяло също не се чува (вибрира само от време на време но вечер е много неприятно ) някои знаели от какво е и как може да се отстрани
Re:климатик daikinftxs25g чува се неприятно вибриране на панела
Има ли тампони на стойките на външното тяло ?
Пробвай с тампони, ако не изчезне генерално реши проблема - мести външното тяло нанякъде.... може да е 20 см наляво/надясно но просто най-вероятно има нещо опряно или в близост на някой дюбел отвън!
1 Прикачен файл(ове)
Слагай едни от тези и да се надяваме проблема да се реши. Ако не послушай съвета на mir71 / мести външното тяло нанякъде.... може да е 20 см наляво/надясно но просто най-вероятно има нещо опряно или в близост на някой дюбел отвън /
Re:Daikin FTXS25G - неприятно вибриране на панела
Моя АТХС и с тампони и без тампони и с местене пак си вибрира по панела.
значи не е проблема в atxs - а ти, щом и в по новият модел го има
има тампони а и външното тяло няма никакви вибрации трябва да си сложиш ръката върху него за да разбереш че работи
А някой съсед с Осака или Мидея да има наоколо? Звука изчезва ли веднага,като спреш климатика ?
Цитат:
Първоначално публикувано от rimogardd
има тампони а и външното тяло няма никакви вибрации трябва да си сложиш ръката върху него за да разбереш че работи
Съфорумците не те разбраха.Аз те разбрах.Моят дженерал се получва подобно нещо на най-висока степен на вентилатора.Викаш двама твои приятели да свалят и държат вътрешното тяло от металната стойка на стената и докато те го държат ти слагаш леко разтеглив плат някое( старо парче- да не дебел средна дебелина върху металната стойка на вътрешното тяло тоест завиваш го и върху него отново закачаш вътрешното тяло.Така плата ще обере вибрациите които вътрешното тяло предава н аметалната стойка а тя на панела>В стаята където е вътр. тяло не се чува, тъй като там шума от въздуха и работата н климатка го заглушава(колкото и да е малък).
Тази процедура и аз ще я правя ама сега ме мързи, чакам да се стопли.И при мен тази сутрин така се чуваше но с лего наместване временно оправих положението докато намеря да сложа средно дебло парче плат.
Един съфорумник е писал за този проблем и е приложил това решение на практика успешно.Не си спомням темата и какъв му беше климатика.
когато го спра спира,но когато работи даже и на нощен режим се чува .тръбите при монтажа стигнаха с клизма дали може от това да е да се придават някакви вибрации от външното тяло на вътрешното
Аз съм този колега.За момента съм сложил гума около 3мм дебелина(толкова ми трябваше на мен за да нивелирам външното тяло),но при мен работата е по дебела.Трябва да дам лек наклон на тялото назад,към отвора за изтичане на конденза.
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
Аз съм този колега.За момента съм сложил гума около 3мм дебелина(толкова ми трябваше на мен за да нивелирам външното тяло),но при мен работата е по дебела.Трябва да дам лек наклон на тялото назад,към отвора за изтичане на конденза.
Сътава въпрос за вътрешното тяло, не за външното.Нямам време сега да търся отговора на съфорумника.Проблема е решен с парче палт.Написал е човека, че го е подложил върхи металната стойка на вътрешното тяло.
Аааааааа мислех,че става въпрос за външното