Re:Защо Daikin FTX50GV е на цената на инверторна Midea 18-ка ?
@Джъсти, никъде досега не съм видял характеристика, като тегло на топлообменника. Споделям мнението на Ванко, че от значение е комплексната конструкция, и че размера няма значение. По-важни са елементи като компресор /виждал ли си Нокрията с каква въшка е оборудвана?/, софтуер, форма на топлообменици, турбини и вентилатори. Килограмите са важни, само ако ще ги предавате за скрап. :))
Теорията на Ванко е вярна, но и тази на Деян е основателна. Има обаче едно голямо НО. Теорията на Деян е вярна ако намалението на външното тяло на FTX-JV серията е за сметка на тази част на тялото където са тръбичките. Гледам снимките на външните тела на FTX-JV и FTXS-G сериите и ми прави впечатление, че намалението не е за сметка на тази част, в която е вентилатора, а в дясната част, където би трябвало да е компресора.
Най-вероятно истината е някъде по средата, има намаление на топлообменника, но не с толкова колкото като цяло е по-малко тялото на новата серия от това на старата. Част от намалението е за сметка на мястото за компресора.
Цитат:
виждал ли си Нокрията с каква въшка е оборудвана
Te на 410 всички вече са въшки
За rist:
http://img16.imageshack.us/img16/396/p1000354y.jpg
Вентилаторът е горе-долу до десния край (гледано както е на снимката) на черното уплътнение в средата. Виж наляво още колко топлообменник има.
Видях. Със сигурност има намаление на топлообменника иначе нямаше 35-цата от FTX серията да отговаря на 25-цата на FTXS. При това и с по-голям разход.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
@Джъсти, никъде досега не съм видял характеристика, като тегло на топлообменника. Споделям мнението на Ванко, че от значение е комплексната конструкция, и че размера няма значение. По-важни са елементи като компресор /виждал ли си Нокрията с каква въшка е оборудвана?/, софтуер, форма на топлообменици, турбини и вентилатори. Килограмите са важни, само ако ще ги предавате за скрап. :))
Е па аз какво казвам.
Но намаления топлообменник е компренсирам с други техологии включително v-pam и други увеличени обороти н а компресора и т.н.Спор за това, че е важна цялата система няма.Новите технологии се влагат в луксозните серии, а технологиите на няколко години се влагат в базовите серии. Това за размера е по -валидно за базовите модели и най-вече за по-ниско бюджетните климатици мидея, нипон и т. н. Те не развиват нови технологии, а само ги консумират(закупуват наготово) от най-развитите в областтта н а иновациите.
То да поддържащ цели отдели за иновации и изобретения и да влагаш там е сериозен разход.