Защо Дайкин FTX50GV / RX50GV е на цена като една инвенторна мидея 18-ка , дали ще е по-добър от мидеята ????
Защо Дайкин FTX50GV / RX50GV е на цена като една инвенторна мидея 18-ка , дали ще е по-добър от мидеята ????
Как изобщо може да зададеш подобен въпрос? Първо,няма мидея 18ка инверторна на същата цена,цените са им 1050 до 1250 за Вертуто. Второ - дали ще е по-добър ??? Баце,за Дайкин ли питаш или за Хайер...
Не ми се вярва да е по-добър този Дайкин... Мидеята си е Мидея...![]()
Понеже е наследник на уж конвенционалния модел FTYN50F, който е 1500 лв, този също върви горе-долу толкова. Просто официално вече се води инвертор. Цената е прекрасна за мощността, с която разполага. Много ми е чудно дали при наличието на този модел някой все пак би купил FTXS50G за 2600 лв, който на практика е почти същия!
Някой ще ми каже ли с какво FTXS50G превъзхожда FTX50G (или FTYN50F), че да е 1100 лв по-скъп? Дано само не им вдигнат цената.
Ако го направят 2500 лв, сигурно ще стане по-добър? Климатикът е перфектен!
Писах в другата тема с какво- със задвижката на вертикалните жалузи,с окото,което те следи да не ти духа в теб,и със седмичния таймер. Откъм ТТДанни са еднакви. Цените ще са такива,от офиса на Дайкин потвърдиха инфото.Първоначално публикувано от deian
Ванко , а знаеш ли кога ще може да се видят на живо тези моделчета?
Сега защо бил евтин. Ако беше по-скъп щяхте да питате защо е толкова по- скъп, като разликата му с FTYN50 ще е само в окото и задвижката на жалузите. И няма да я има лепенката на кашона, скриваща надписа INVERTER
На някой нямаше лепенка, а просто беше изрязан кашона точно там...
"Някой ще ми каже ли с какво FTXS50G превъзхожда FTX50G (или FTYN50F), че да е 1100 лв по-скъп? Дано само не им вдигнат цената. "
Замислих се и аз доста .Разликата е колкото старата серия Комфорт се различава от Профешънъл- т.е.Профешънъл-а при - 15 градуса ще си бълва топло без да подскача на стойките,а Комфорт-а ще клекне (въпреки ,че го дават до -15 )
Но това ще видим следващата зима ,когато има как да ги сравниме.Ако обаче Комфорта е наистина до - 15 градуса...и се държи подобаващо...кой ли луд ще купува Профешънъл-а...?
RKK,няма разлика в "бълването",всичко им е еднакво-данни,сервизното,компресора,топлообменниците,КОП. Топлят си абсолютно безпроблемно.Нали с този модел ( стария FTYN 50/60 ) си правя термопомпите.Няма някой,който да се е оплакал при ниските температури тая зима.
Има ли досега модели на Дайкин, които по каталог им дават да топлят до -15*С, а на практика да не могат?
Зависи къде си ги поставил. Тоест в какво помещение с какво помещение с какви топлозагуби при тая температура. Каквато и 25ца да сложиш в метална барака 40 м2,няма да я топли. Ако климатика е правилно оразмерен,-15 гр не са проблем за всички модели на Дайкин..