Въздушен поток FTX GV-профилактика?
Здравейте,
Онзи ден си прокарах ръката по дължината на вентилатора и установих , че въздушния поток не е равномерен.Като движа ръката от дясно на ляво има следните зони-отначало силен поток (в самото начало),следва зона от която не излиза никакъв въздух(така до средата) и втората половина си духа цялата(разбира се решетките са насочено по средата).
Прифилактика не е правена-климатика е на 2 год.
Интересно е , че в другата стая на Панасоника се обособяват същите зони , с разликата че по средата потока намалява , а не изчезва напълно както е при Дайкина.
Нормално ли е? За профилактика ли съм?
Благодаря,
Re:Въздушен поток FTX GV-профилактика?
Спри машините, отвори внимателно клапите на ръка и огледай с фенерче добре турбините. Ако забележиш наслоявания, значи наистина си за профилактика. Има ли замърсявания, няма добро обдухване на изпарителя и се влошава работата на климатизатора.
Филтрите чистиш ли си редовно?
Ами със сигурност не ги чистя на 2 дедмици , както четох някъде.Може би на 2 месеца.След като забелязах това ги почистих и дори пробвах без филтри-промяна нямаше.
Ами при това положение, викай техник да огледа машината и ако има нужда от качествена профилактика, да ти направи такава. Пак натъртвам на качествена - вътрешното тяло трябва да бъде демонтирано и разчовъркано до такова състояние след измиване на всички компоненти http://lh4.ggpht.com/_VoLvEZjf-4k/TF...0%BA%D0%B0.jpg
Следва сглобяване и връщане на адреса. :Drinks:
Уау.Изглежда ми страшно.Някакси немога да се доверя на тез техници за да позволя да ми "разпарчосат" климатика.После да не ми върнат 1 торба части и да кажат: - Тва артиса.
Вчера светих с фенер , както ме посъветва по-горе и бинго - по перката имаше напластен прах.
Сега относно профилактиката - Няма ли начин без това цялостно разглобяване.Все пак машината е изключително безшумна и си мисля , че при сглобяването няма да може да се напаснат частите като във фабриката!
хахахахах
Няма такова нещо...Дайкин е една от малкото машинки на пазара ни,която е направена и с мисъл за ремонтопригодност,лесно разглобяване и сглобяване. Ако техника е в час,няма начин след това "вмешателство" да не се напаснели частите и да се появи шум или вибрации....Аз от 5 г работя само с тая марка,направил съм поне няколкостотин профилактики и нямам оплаквания от подобно ествство...
Вентилатора може да се почисти дори без да се маха. Вкраен случай може да се махне за по-добро изчистване, но да се разпарчалоса така климатика е абсолютно безсмислено. В последно време тактиката ми е да не изсущавам климатика като е работил на охлаждане, защото точно тогава се напластява прах по вентилатора, а топлообменника се чисти много по-лесно като се вмирише.
Vanko,
С горния си пост не искам да обидя никой, просто аз немога да знам дали хлапака , който ми пратят ,е разглабял стотици дайкини или си прави сефтето.
Julian - би ли обяснил какъв е начина за почистване без разглабяне.По-слонен съм да опитам сам да го направя.
Цитат:
Първоначално публикувано от iwoto
Уау.Изглежда ми страшно.Някакси немога да се доверя на тез техници за да позволя да ми "разпарчосат" климатика.После да не ми върнат 1 торба части и да кажат: - Тва артиса.
Вчера светих с фенер , както ме посъветва по-горе и бинго - по перката имаше напластен прах.
Сега относно профилактиката - Няма ли начин без това цялостно разглобяване.Все пак машината е изключително безшумна и си мисля , че при сглобяването няма да може да се напаснат частите като във фабриката!
Има начин и без да се сваля цялото тяло ,но така или иначе ти трябва техник...не си прави експерименти - понякога са доста по скъпи от една заплатена профилактика.