Имаш предвид дъното на климатика.Водата замръзва още преди да стигне до тавата която се слага под него.Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
Преглед за печат
Имаш предвид дъното на климатика.Водата замръзва още преди да стигне до тавата която се слага под него.Цитат:
Първоначално публикувано от necata2
bingobongo : свържи се с мега тук в форума предлага една джаджа която се грижи да размразява от време на време и хем не гори ток нагревателя хем климатика е размразен.
/mega/ ли се пише?Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
Много ми е интересно защо при тази стена са го сложили на шпилки??????????????
точно Mega
ето и линк. http://www.powerclima.com/mc/mc.html
шпилките ако съм видял правилно са 4 и целия климатик лети хванат за тавана. предполагам за да не развалят изолацията ? :)
аз така съм казал да не слагам вдигнати външни нищо че заемат място - от моя единия много ме боли главата редовно все забравям че е там и :081:
За да не може да се отвори и да се сложи нагревател, без да се сваля целия. ;)Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Монтажа на Г-образните стойки беше невъзможен защото стената е от тухли четворки а изолацията е на няколко сантиметра от стената и при стягането на стойките към стената изолацията ще се сплеска и начупи докато опре до тухлите,а и какви дюбели ще задържат тежестта на това тяло в тези рехави и слаби тухли.На другия балкон при монтажа на простора за планката която държи въжетата на стената използвах дюбел за тухли с дължина 15 см. и държи като ......да не споменавам.
Трябвало е преди да набиете дюбела да запълните дупката за дюбела със универсален силикон от този който остава като каучук след изсъхването.Така силикона :
1. ще е достатъчно гъвкав да обира вибрациите
2. ще задържи дюбела в дупката и няма да му дава възможност да се измъква навън от напъна.
Това важи за простора ви.За клиаматика "изпълнението" със силикон или лепило е малко по -сложно но е напълно възможно.
На мен ми харесват монтажи със шпилки за тавана, само монтажниците да пускат тялото 10-15 см по ниско от тавана, а не да го "залепят" за тавана...
Аз съм вече 3 години с така монтиран простор, като двете метални плоскости с дупки с колелца през които минават въженцата са захванати с дюбели през гипскартон в греда която минава под гипскартона трудно беше да уцеля гредата през гипскартона(имам 1 грешна дупка), но си струваше тъй като съм мансарда и от небето ме дели само една козирка от дъски и греди "опакована" с гипскартон ....
Та според мен нямаше да имаш никакъв проблем да наблъскаш повече силикон в дупките за дюбели в тухлите който освен че ще залепи дюбелите ще запълни дупките в тухлите където се набиват дюбели и ще ги укрепи донякъде в зависимост от вида използван силикон.
На мен с шпилки ми харесва, единственото при тях е че става "директна връзка" с бетоновата плоча и може да се получават доста осезаеми вибрации...
//На мен ми харесват монтажи със шпилки за тавана, само монтажниците да пускат тялото 10-15 см по ниско от тавана, а не да го "залепят" за тавана...//То е на 10 см.от тавана.За закрепването на бойлерите и мифките с шкаф и огледала в баните минах на варианта с химически дюбели.Малко е скъпичко,но е сигурно.За климатика предпочетох таванен монтаж точно заради разтоянието на изолацията от тухлите,а и самите тухли не са от най качествените пък и външното тяло си е доста тежичко.
Перфорация в местата,където си забелязал,че се трупа конденза.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340966594[/time]_________________________________________________
И подклиматична ваничка за естетика.
Допълнителни дупки за по бързо изтичане на водата ли освен тази оригиналната.Ваничката е ясно че ще се слага,това с фунията бе временно решение,защото още не съм попаднал на нещо което да ми грабне окото,ако знаете къде предлагат такива PVC тавички по възможност с интелигентно подгряване а не с реотани от фурна и подобни самоделни измислици.Цитат:
Първоначално публикувано от galinr
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340973240[/time]_________________________________________________
Оригинално има само една около 3 см.и ако направя още няма ли да пречи на гаранцията на климатика.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340969835[/time]_________________________________________________
А ето и един уникален начин за почистване на външното тяло.
"не може да се изцеди докрай а замръзва по дъното и около дупката"-възможно е да е направило ръб при производството.Ако има нормална нивелация,трябва да изтича без други упражнения.Като е гаранционен, по-добре се свържи с тях.Пробиването ще реши ,но...викай ги за да си сигурен в гаранцията.Само една ли е дупката?Някъде има повече и ги запушват при монтаж в топлите страни.
Само една е дупката,нивелиран е и замръзва само при много ниски температури.Предполагам че след спиране на дефроуз водата продължава да се стича но изстива бързо и замръзва на студеното дъно и така малко по малко запушва дупката и после се натрупва доста по бързо по вече замръзналото дъно.Цитат:
Първоначално публикувано от galinr
Странно:Голям,марков клим с лош дренаж.Бръкна ли с малкия пръст да провериш за ръб,около отвора."Дупката" не е задължително да е само кръгла.Може да е правоъгълно-елипсовидна и др.В ниските части трябва отток,иначе лошо.
няма ръб в тая дупка от две години бъркам :) просто не е мислено. всъщност е мислено - как да си купиш следващият модел в който е мислено.