Да викам ли техниците Дайкин FTX50GV
Климатика го имам от ноември и зимата се справи чудесно. Никакви проблеми. Сложен е в стая 35 кв.м.. През коридор правеше 22 градуса в спалнята. Перфектен просто. Но ... дойде лятото. Надеждата ми ,че с него ще охладя апартамента се срина. На 25 градуса си духа направо хладко. Имам в офиса си 18-ка Хаер и на 24-25 градуса изстиваш в стаята. Дайкина и на 18 градуса не духа студено, като Хаера. ..... Та ... да викам ли техниците или така си е климатика .... не че не изстудява ама ... само около него ... друго си мислех аз ...
Моля за съвет, защото не искам да разкарвам момчетата за няма и нищо ... сезон е ...
Re:Да викам ли техниците Дайкин FTX50GV
Дай повече подробности, в стаята където е достига ли зададената температура или когато си отворил вратите не може да навакса?
имай предвид,че конвекционалния вади по-студена струя инвертора(поне по мои наблюдения на моите климатици ftyn 35 ftx 71)
Настрой го на 18 градуса и максимална степен на вентилация...
Според мен нямаш нужда от техници. Нормално е ако си му задал 24-25 градуса да духа хладко. Та то толкова е приблизително предполагам температурата в стаята ти. Максимум с 2-3 градуса отгоре да е. Както каза някой тук сложи го на по-ниска температура. Все пак е факт, че инвентора достигайки околната температура намаля мощността си. Аз съм със същия климатик, но го монтирах през месец май. Пускал съм го само два пъти досега и да ти кажа направо може да те преохлади.
и при мен е така при 25 зададени е 27 в стаята и не пада , климатика не се напъва да достига градусите духа на 2 степен.
чакам втори топъл ден за да го тествам като ще задам по-ниска температура.
Настрой клапата да духа максимално надолу и температурата на минимум. Ако в стаята пече слънце охлаждането става доста по-трудно.
При мен охлажда дори с градус надолу, ако ми е верен термометъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от mmmladenov
Климатика го имам от ноември и зимата се справи чудесно. Никакви проблеми. Сложен е в стая 35 кв.м.. През коридор правеше 22 градуса в спалнята. Перфектен просто. Но ... дойде лятото. Надеждата ми ,че с него ще охладя апартамента се срина. На 25 градуса си духа направо хладко. Имам в офиса си 18-ка Хаер и на 24-25 градуса изстиваш в стаята. Дайкина и на 18 градуса не духа студено, като Хаера. ..... Та ... да викам ли техниците или така си е климатика .... не че не изстудява ама ... само около него ... друго си мислех аз ...
Моля за съвет, защото не искам да разкарвам момчетата за няма и нищо ... сезон е ...
Пускаш климатика в режим "auto" и го настройваш на 25 градуса.След 30 минути работа в ауто го "прехвърляш" в режим на охлаждане/cool и ще държи дори с 1-1.5 градуса по-ниска температура.След тази "процедура" дори и да искаш трудно ще го накараш в режим охлаждане да духа на по-висока температура...