1 Прикачен файл(ове)
DAIKIN FTXS35G за помещение 30 м2
Здравейте избрал съм DAIKIN FTXS35G за помещение 30 м2 ,65 м3 е стаята която е таванска,стените са с външна изолация 5 см,а тавана е гипсокартон под който има вата,помещението има един троен прозорец които е с алуминиева дограма.Искам да се топля с него зимата и лятото да разхлаждам,ще свърши ли работа този Дайкин.
Re:DAIKIN FTXS35G за помещение 30 м2
Цитат:
Първоначално публикувано от Icofen
Искам да се топля с него зимата и лятото да разхлаждам,ще свърши ли работа този Дайкин.
Бих заложил на отговор "Не".
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Към какво да се насоча тогава?
Icofen, по скоро решаващ фактор ще се окаже ,на колко градуса обичаш да стоиш зимата.С FTXS35G ти се падат по 65w.на кубик,та си на ръба един вид.Едно е да обичаш на 21°,а съвсем друго на 24-25°.
За да получиш подходящ съвет трябва да отговориш на следните въпроси:
-единствено дайкин ли предпочиташ или харесваш и други марки;
-какъв е твоят бюджет за тази покупка;
-какви са твоите очаквания от тази покупка - колко градуса желаеш да поддържаш зиме и лете;
-живял ли си вече в това помещение през зимата и как си се отоплявал, обичаш (обичате) ли да ти (ви) е по-топло;
може да продължа и нататък, но и това е достатъчно в някаква степен
Ами там някъде 21-22 градуса,а и кубиците съм ги смятал грубо,всъщност са по малко тавана има скосяване :smiley: ,тавана е равен само в там където е прозореца .
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1315320720[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
За да получиш подходящ съвет трябва да отговориш на следните въпроси:
-единствено дайкин ли предпочиташ или харесваш и други марки;
-какъв е твоят бюджет за тази покупка;
-какви са твоите очаквания от тази покупка - колко градуса желаеш да поддържаш зиме и лете;
-живял ли си вече в това помещение през зимата и как си се отоплявал, обичаш (обичате) ли да ти (ви) е по-топло;
може да продължа и нататък, но и това е достатъчно в някаква степен
Ами да там си живея,това е къща.Зимата се отоплявам с конвектор 2000w,който ако не се спира си подържа 22 градуса.Лятото наистина е топло не съм мерил температура но се понася с един вентилатор. Бюджета ми е 1800 лв
Аз смятам ,че ще ти върши работа .
Daikin FVXS35F е твоят климатик. Идеален е за таванска стая, след като имаш 30 квадрата все ще му намериш място някъде. Аз зимата топлих около 25 квадрата с този климатик, 4 външни стени без изолация, окачен таван и отгоре беше ламарината, която служи за покрив. 25 градуса не му бяха проблем при - 15.
http://powerclima.com/index.php?page=details&id=66
Тъй като тръбите и тока са предварително пуснати,ми се иска да си ги ползвам тях,затова и съм посочил на схемата къде е климатика :)
Цитат:
Ами там някъде 21-22 градуса,а и кубиците съм ги смятал грубо,всъщност са по малко тавана има скосяване.
Зимата се отоплявам с конвектор 2000w,който ако не се спира си подържа 22 градуса.
Щом конвектора ти държи тези градуси без проблем,и си се спрял на този модел и марка-слагай го.Иначе местото на вътрешното е екстра-стига и външното да е на удобно за обслужване място.Съблюдавай монтажа,да няма скатани процедури и снимки накрая. :)
Ами външното е под прозореца,би трябвало да няма проблем с обслужването от там,но и със стълба няма да е проблем мисля че височината е към 6 метра.Ще снимам след монтажа.
Можеш да сложиш и там подовия. Каквото и да избереш, гледай да не ти пробутат външно тяло Сиеста, някъде са го пуснали уж на промоция, ама външното е ARXS35G, твоето трябва да е RXS35J. Тазгодишните са много добре направени. Моя не мога да го чуя, че работи. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Цитат:
Към какво да се насоча тогава?
Бих избрал този дайкин за 1800лв с включен монтаж.На промоция е и ако изчакаш ще струва 2200лв с монтажа(както навсякъде другаде).
Таванско/мансардно помещение си и лятото е по-горещо, зимата по-студено.
Ако си някъде на юг -Мичурин, Хасково, Кърджали или Гоце Делчев, Сандански може подовата 35-ца да свърши работа, но ако е другаде помещението по-добре по-мощният климатик.
П.П. Изчакай, 1-2 часа или кликни утре да видиш модела на климатика и цената, защото цялата им страница не работи-има буря със светкавици в района и може би поради това не може да се зареди сайта.
Не си споменал от къде си ... тази 35-ца може да се окаже достатъчна!
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Бих избрал този
дайкин за 1800лв с включен монтаж.
Ако си някъде на юг -Мичурин, Хасково, Кърджали или Гоце Делчев, Сандански може подовата 35-ца да свърши работа, но ако е другаде помещението по-добре по-мощният климатик.
Така си и помислих снощи,че този дайкин ще излезе някоя 50ка.Пак да се повторим-Icofen подчертава,че кубатурата му е по малка от 65м³,и с конвектор от 2kw.си поддържа 22° без проблем-за какво са му тези близо 6kw.,като няма да ги използва и ще бачка машината on/off.?