Труден избор - Daikin, Toshiba or Mitsubishi electric
Здравейте приятели!
Имам нужда от компетентната ви помощ! :help Точно преди началото на зимния сезон взехме решение да купим климатик за една малка спалня, която до сега отоплявахе с "духалка". Стаята е източна, 14,5 кв.м. (36 кубатура), стар монолит, с една външна стена - без изолация и със запазена дървена дограма. След дълго четене на статиите в различни форуми и обикаляне по магазини (в Русе не са чак толкова много) се спрях на 3 модела от 3 различни марки а именно:
1. Daikin FTX25JV
2. Toshiba RAS-107SKV-E
3. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
И трите модела с в един ценови диапазон - 1200-1250 лв. с монтажа. Реших да пусна темата във форума за Daikin, защото в форумите на другите марки е писано изключително малко за тези модели. Всъщност за Toshiba-та само е споменато, че съществува като модел и толкова. Видях и че вече съществува тема за Daikin FTX25JV, но реших да пусна нова заради сравнението с другите два модела.
Ще съм много благодарен ако хора, които са запознати с тези модели споделят мнението си за тях!
Re:Труден избор - Daikin, Toshiba or Mitsubishi electric
Мицубишито, другите два по мое мнение няма да се справят в Русе.
Тошибата и дайкина са слаби-стават за стаи от по 8-10кв.
В момента мицубиши илектрик се предлагат на промоция - имат дилър в Русе и може да го купите на същата цена.Ако имате повече пари може да вземете 35-цата.
Благодаря за бързия отговор! И доколкото знам Mitsubishito е най-тихия от трите, а все пак е за спалня :smiley:
Защо му е 35-цата в 14 м2?!? 25 му е тъкмо, че и отгоре.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Еми може и да "му е" добре, но на "нея" дали...
Много сте непредвидливи бре:
1. http://vbox7.com/play:ae9c0c49&r=emb
2. http://www.chudesa.net/%e2%80%9czaty...ka-lyuta-zima/ -даже някои се закаляват вече(на снимката).
3. http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8
4. http://www.znania.tv/?p=6929
Времето и жените винаги имат собствено мнение различно от това на мъжете...
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Що-що... щото Джъсти има известни проблеми с географията. Смята, че Русе е в западен Сибир. :taz
Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA е най-добър от трите модела, защото не е орязан като другите два. Определено 25-цата ти е предостатъчна за 14кв.м. Не слушай глупости.
Преди година в хола сложихме Daikin FTXS35G и сме много доволни. Поради това си мислихме пак да вземем Daikin, но наистина конкретният модел ми се вижда "орязан", а пък за по-добри модели към момента нямаме финансова възможност. Вътрешно се колебаех между Toshiba-та и Mitsubishi-то, но за първото ненамерих достатъчно информация от хора, които са ползвали модела, а за второто имаше коментари в двете крайности.
Общо взето съм с нагласата да взема "по-малката беда" :smiley:
Аз съм пред същата дилема и си позволявам да се включа тук. Малка източна спалня, една външна изолирана стена с pvc дограма. Daikin FTXS25G или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA. В детската имам Daikin FTXS35G и съм доволен. :help
Цитат:
Първоначално публикувано от yavor_dz
Аз съм пред същата дилема и си позволявам да се включа тук. Малка източна спалня, една външна изолирана стена с pvc дограма. Daikin FTXS25G или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA. В детската имам Daikin FTXS35G и съм доволен. :help
Слагай това от което си доволен-FTXS. Иначе муцубишито сега е доста евтино- 1099лв без монтаж.
Колко квадрата е тази малка спалня, да не е 22-23 квадрата???
Цитат:
Първоначално публикувано от yavor_dz
Ако имаш възможност за Daikin FTXS25J въобще не се чуди. Надявам се в този модел да оправили проблема с тракащите пластмасови решетки (макар да е лесно отстраним проблем за монтажниците или клиента).
Ако пък стаята е до 15кв.м. може и по-малкия Daikin FTXS20J да свърши работа.
грешката е моя, дайкина ми е FTX (но и то него съм доволен :) ). Та FTX25J или GE25VA.
Спалнята е 13 кв. А ако някой препоръча фирма от Бургас, ще съм благодарен.
И да споделя накратко, че миналата зима като питах във форума какъв климатик да взема, си бях наумил да взема хубав за детската и евтин за хола. Въпреки препоръките да не правя тази глупост, аз взех дайкин и конв. мидейка. Та в детската на 20 градуса на хлапетата им е комфортно, а аз сега в хола съм на 25 градуса на мидейката и гледам Черноморец - Левски (2:0) ту на прекалено топло, ту като спре ми става студено. Но каквото сам си го направиш, друг не може да ти го направи. :)
Определено GE25VA, FTX25 е слабо.
Отговор: Труден избор - Daikin, Toshiba or Mitsubishi electric
И аз се колебая между Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA (1350 лв) и Daikin FTX25JV (1149 лв) или Daikin FTXS20K (1550 лв). Послендия заслужава ли си цената?
Стаята ми е 10 кв, спалня, изолация, PVC, южно изложение, 1-ви етаж, тухлени стени.
И ако можете да препоръчате фирма във Варна..
Отговор: Труден избор - Daikin, Toshiba or Mitsubishi electric
Стоян Стоянов за вас според мен климатика е Климатик MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 20 ZJ-S .В номинал имате 103 вата на кубичен метър, повече от достатъчно и на приемлива цена.С 3 години гаранция.
Ето и един клип : https://www.youtube.com/watch?v=KqkU...eature=related