Здравейте,
за пореден път съм пред дилемата за нов климатик. За момента съм се спрял на FTXS35, но гледам че има с две букви отзад - J и G. Някой знае ли каква е разликата?
Здравейте,
за пореден път съм пред дилемата за нов климатик. За момента съм се спрял на FTXS35, но гледам че има с две букви отзад - J и G. Някой знае ли каква е разликата?
Годината на производство. J e 2011 a G 2010
Точно така ! Еднакви са моделите. Дори единият от моите на външното тяло е J, а вътрешното G . Купуван е на ръба - към Коледа 2010/2011 .Първоначално публикувано от kokovi4
![]()
Няма разлика, освен годината. FTX-J са малко по-икономични на хартия от -G
Имам J серията и съм много доволен и от климатика и от разхода.
Моят е FTXS25G - купих си го през 2009г.!!!Първоначално публикувано от kokovi4
G
http://v-clima.com/get_file.php?tabl..._images&id=664
J
http://www.perfectcomfort.eu/downloa...ional-FTXS.pdf
Mаксимума на отопление на J е до 5.2, спрямо 5.0 на G
COP и ERR са с 0.04 по-високи за J.
Външното тяло на J е с 63мм по-широко спрямо G.
Има разлика, но малка. COP е малко по-голям при по-новата серия.
Защо не се понапънеш малко с около 300лв. и да си вземеш FTXS25
Е добре де, някой може ли да обясни защо тогава FTXS и FVXS имат различен COP при положение, че имат едни и същи външни тела? Защо подовите консумират повече?
+1(различен дизайн)Първоначално публикувано от deian
-защото вътрешното е по-ниско(поне се предполага),а до пода температурата винаги е по -ниска и винаги работи повече, тоест при зададени 24 градуса вътре в едно и също помещение стенния ще работи по-малко и на по-ниски обороти, отколкото стенно- подовият- топият въздух е горе, на пода винаги е по-студено.Отделно къде подовия ще събира по-бързо прах.
Да не забравяме, че подовите се произвеждат отскоро и все още не са достатъчно усъвършенствани.
Какво общо има топлият и студеният въздух, COP се мери при точно определени лабораторни условия и няма значение къде е монтирана машината. Просто топлообменникът е коренно различен по форма и размер.
Ако сложиш високостенен климатик ниско долу, COP няма да му падне![]()
Значи така като гледам моя подов е -G- и не само разликата е в годината,ами и в количеството Фреон на -G- 1200гр. а на -F- 1000гр.С 200гр. може и да топли повече,знам ли?