С удоволствие, но колегата Mega май не е от Русе?
Преглед за печат
С удоволствие, но колегата Mega май не е от Русе?
От София е,иначе и аз горещо го препоръчвам на всички!
Ехо що ми крадете дивиза ?Цитат:
Първоначално публикувано от loszetas
За сега се оправиха нещата. Изтеглиха фреона и се оказа, че е само 270 грама. Заредиха с 1кг фреон. Предполагам, че липсата на фреон е от неправилен демонтаж.
Проблема продължава, крана на дебелата тръба замръзва при стартиране на климатика.
На най-ниска степен на вентилатора и зададени 16 градуса от дистанционното изкарва 13 градуса при температура на входящия въздух 26 градуса.
Имам съмнение, че пак се е загубил част от фреона, показва грешка U0.
Как може да се установи проблема?
Не се съмнявай...Цитат:
Първоначално публикувано от biro
От къде може да е изпуснал фреон? Преди ремонта на помещението (демонтаж/монтаж) климатика си работеше добре.
Не мисля, че този признак е свързан с липсата на хладилен агент...Цитат:
Извинявам се, тънката тръба замръзва. И то само след първоначално пускане на климатика. Като поработи малко скрежа изчезва.
Ако има липса на хладилен агент,това няма да се случи...Цитат:
Обаче се случи предния път, когато изтеглиха наличния хладилен агент и се оказа 270грама от необходимите 1000грама.
Сега се получава същото нещо - климатика не охлажда добре, но все пак охлажда някак си и сигурно след няколко дни работата му ще се влоши още.
Показва грешка U0 което означава, че липсва хладилен агент.
Въпросът е как да се отремонтира климатика.
Демонтират се двете тела и се надуват с азот. Открива се пропуска и се отстранява. След това се зарежда с точното количество упоменато от производителя.
Ясно благодаря.
Тази процедура не се ли правеше на максимален вентилатор???Цитат:
При събирането на фреона компресора нагнетява нагретите фреоновите пари във външното тяло,където те се втечняват и събират. На никой не му пука дали вътрешното ще работи на слаб или силен вентилатор. В него така и така няма фреон и не се извършва никакъв хладилен процес....