Дайкин FTXN 50 или Мидея MSR 18 HRDN1?
Здравейте, мисля да си сложа климатик за преходните сезони и за допълнение към печка на твърдо гориво зимата. Помещението е около 30 м2 доста разчупено (хол+всекидневна+бокс) на 2.5м височина. Изложението е западно с PVC дограма (най-евтината) май около 8-9 м2. Мансарден апартамент - тухла с външна изолация. Целя се в температура около 23 градуса (зимата). Кой от двата ще ми препоръчате, като разликата в цената е около 300 лв.
Re:Дайкин FTXN 50 или Мидея MSR 18 HRDN1?
Това в кой регион на БГ е? Че има разлика дали е в Петрич или в Драгоман...
Под липите (Ст. загора) ще работи машинката. Обикновенно е мека зимата при нас. Дните с темп. < -15 С се броят на пръстите на ръцете. Падат мъгли но не е като Нова Загора или Раднево.
Сега що се отнася до марките е нещо като Мерцедес и Москвич. Аз съм що годе подобни условия. Апартамента ми е подобен на твоя, но не е тавански. От всякъде е отопляем (в смисъл от другите апартаменти), само едната ми и то най-дългата стена е на калкан, но е частично слепена със съседната сграда. Тухла четворка и е без топло изолация. Има ПВЦ дограма, но е една от най-скъпите и хубави. Климатика е Дайкин Уруру-Сурара и в момента на закупуването му беше 3000лв. От Варна съм и съм изключително доволен от неговата работа целогодишно. Ползвам го изцяло за отопление през зимата и частично за охлаждане през лятото.
Условията при теб май не са съвсем като при мен. Топлят те от всякъде (най-важното отгоре) мен от никъде. Външната ми стена е с изолация, НО 1/3 от площа е в прозорци с лоша дограма. А климатика от който си доволен е 2 пъти по-скъп от тавана на моя бюджет. Иначе от поста ти разбирам, че си доволен от марката. Май и аз натам клоня ама ще видим.
Вземай Дайкина,няма място за сравнение с Мидея. И гледай след цифрата 50 да има буква L,сглобката е малайзийска .Поне така твърдят вносителите...
Въпросната мидея 18-ка е с възможностите на 12-ка или 14-ка от марковите климатици и в никакъв случай не може да се сравнява с коя да е 50-ка или 18-ка. Така че въпросът е напълно излишен.
кубинец купи си дайкина,но не китайската версия а FTX 50GV.по-скъп е но е и доста по-добър.
Мого скъп ми идва. 2000 лв е най-ниската цена, която намерих, тръгнах с бюджет около 1500 лв. Ама то май все така става. Като изключим, че единия (ФТХН) е произведен в Китай има ли голяма разлика в технологично отношение (н.п. разход, мощност, шум, конфорт на ползване)?
И ако изчакам до есента (септември, октомври) дали няма да поевтинеят малко тея дайкини, че да взема по-качествения?
До сега аз не съм видял нещо да поефтинява всичко върви нагоре до кога?
Моя за 3г. не е поевтинял изобщо. Иначе да сравняваш Дайкин с Мидея е все едно в една каруца да впрегнеш кон и куче :)
Миналогодишният FTXN 50 се оказа мн. добра машинка, проблеми никакви с него нямаше.
Сегашната FTXN50 e с огромно външно тяло 53кг, по голямо е и от FTX50. Ако се съди по размера трябва огън да хвърля.
Това в рамките на шегата но Дайкина си е Дайкин, все пак контролират туй онуй след като се произвежда в техни заводи.