съвет за климатици DAIKIN
Здравейте,
Искам да питам какво мислят експертите по моя казус. Подходящо ли е инсталирането на 2 климатика daikin ftx50gv за помещение от 200м3? Това е първи етаж от мезонет (хол+кухня), в момента има котле на ток но зимата сметките за прекалено високи.
Благодаря!
Отговор: съвет за климатици DAIKIN
За да получиш що годе вярна насока е необходимо да опишеш помещението с подробности, квадраури, кубатури, разположение, изолации, дограми и т.н. и т.н.
По скоро погледни General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria. По мощен , по икономичен , дефроста не е на време а само при нужда , има самопочистване ....
Благодаря Madj0, не съм сигурен че две 14ки са достатъчни, това ме тревожи. Но признавам че имат доста добри показатели.
Кубатурата на помощението е 200, разделено е на две части, кухня/трапезария (север) и хол (юг) общо 76м2, 2,6 висичина и околко 14м2 над кухнята височина 3,5. Дограмата е алуминиева и има външна изолация.
Тези две 14-ки са много по-добър избор от FTX50GV. Ако те не те стоплят, то с Daikin-a гарантирнатно ще си на студено. (разбира се, добре е оглед на място) Добре е да побързаш, защото в складовете почти няма от Nocria-та. Чистят се последните бройки. Който взел, взел!
При разлика от около 200лв. за брой не трябва да правиш компромис. С КЕЕ разликата ще падне още.
Мисля си, че стаите са за задължителен оглед.
Цитат:
Първоначално публикувано от
danio132167
Благодаря Madj0, не съм сигурен че две 14ки са достатъчни, това ме тревожи. Но признавам че имат доста добри показатели.
Кубатурата на помощението е 200, разделено е на две части, кухня/трапезария (север) и хол (юг) общо 76м2, 2,6 висичина и околко 14м2 над кухнята височина 3,5. Дограмата е алуминиева и има външна изолация.
Много зависи от самото помещение . При добра изолация и монтаж на удачно място трябва да стане работата ... В кои град е тоя апартамент защото ако в Петрич е едно ако е в Русе е друго .
София. Иначе имам и още три спални на втория етаж за които тепърва ще мислим. Искаше ми се много да си сложа VRV система на Дайкин но високата цена отказа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
danio132167
София.
хххх е твоя човек.
Хайде по-кротко с подобни реклами.
kod
Ами звънкаи и се разбирайте за оглед . За спалните е по тегаво , мен лично не ми е комфортно със стенен климатик и се замислям за подов . На това съм хвърлил око - Mitsubishi Heavy, SRF/SRC 25 ZJX-S
провери това http://climacom.com/files/documents/...013_frame2.pdf
и попитай дали няма от серията GE50:ole
Да разбирам ли , че сравняваш GE50VA (1,4-5,8-7,3 kW ) с NOCRIA ( 0,9-6,0-9,1 ) ? Според мен по може да я сравниш с FD50VA ама там цената е доста различна . При почти еднаква цена на GE50 и NOCRIA-та без да се замислям ще избера NOCRIA .
Ако не бяхте акционери във Фуджицу нямаше толкова да ги препоръчвате ТЕЗИ нокрии...:))
Да препоръчват, малко им остана! Да видим тогава какво ще препоръчват! :))
Как какво - Нокрии 2У...:))