Отговор: Новите цени на Daikin или ритуално харакири
frescor, не съм гледал цялата гама. Не знам и дали работим с едни и същи ценови, предвид, че сме в различните кращища на България. Направи ми впечатление, че подовата 25-ца е силно нагоре. Може да са свалили непродавамемите машини като Некскурата и Емурата, защото са доста залежали. В последно време бавно и стабилно нагоре пълзят подовите машини, както и Урурото. А за FTX50G не знам на какво основание я пращат до Нокрията и какво налага цената от 1500 лв. преди три години да стане сега над 2000 лв. Корекцията е смела, защото няколко години подред беше смела, но с тренд нагоре и сега станаха непродаваеми. Принципно потребителя ще реши спора, но като гледам от колко време не сме слагали Daikin, както и натиска на Мицубиши не съм оптимист ...
мда на хейтърите няма угодия,карай..да е весело.Мега това беше за Алекси,а не за теб,постовете се застъпиха,че се замотах нещо...
мдобре кажи ми един смислен модел на дайкин който да стои добре ценово спрямо конкуренцията .. преди 3-4 години имаха много такива модели а сега нямат нито един който да е конкурентен ,купуват се само от фенщина и все по малко .. я сравни FTXS с дайсейкай или FD ,LT или ZIX ? ценичките еднакви ама .. дайкина е най зле като екстри и параметри ..
Дайкин има едни съществен недостатък....поне за мен. Не може, дадена машина да струва на 2 бона, да има номинал 4.0~4.5 kW и да се развърта максимално до 5.0~5.2 kW.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Дайкин има едни съществен недостатък....поне за мен. Не може, дадена машина да струва на 2 бона, да има номинал 4.0~4.5 kW и да се развърта максимално до 5.0~5.2 kW.
Или доста завишен номинал,или слаб максимум,а защо не и двете?:rolleyes:
че той FTXR28 се развърта до 5.0 кВ ,ама не е 2 бона малко повечко е .. тия от 2 бона като FTXS се развъртат до 4.5 ..
Абе, колко да е малко, още един климатик...?:rolleyes: Няма ли да изкарват нов модел Уруро за Европа?
Много са си повярвали :081: , те Neo са по добри от тия , а може и да са такива цените заради подобрения перфектен дефрост , на всеки 3 минути под + 10 градуса :))
Всяко повишение на цени води до отлив на клиенти...Маркетингът на много компании в БГ е сбъркан като цяло. Последствията си остават за тях.
Едва ли това е решение на вносителите и едва ли са щастливи от това.
Цитат:
Mega
Едва ли това е решение на вносителите и едва ли са щастливи от това.
Тя като цяло техниката поскъпна, поради по-високите нива на долара спрямо другите валути, още от миналата година. Доста неща идват от Китай, вкл. материали и части, а там долара е на почит:rolleyes:
Цитат:
Alexi
мдобре кажи ми един смислен модел на дайкин който да стои добре ценово спрямо конкуренцията .. преди 3-4 години имаха много такива модели а сега нямат нито един който да е конкурентен ,купуват се само от фенщина и все по малко .. я сравни FTXS с дайсейкай или FD ,LT или ZIX ? ценичките еднакви ама .. дайкина е най зле като екстри и параметри ..
Добър избор,сравняваш FTXS 35 примерно-1800лв. по прайс листи,не е мръднал от година ценово.Другите са с 200 до 500лв. по-скъпи и прекрасно го знаеш.Ти на това еднакви ценички ли му казваш,колега!.Те дори не са в един клас.Като цена-качество е неоспорим фаворит-има хиляди доволни и десетки недоволни,разбира се.Другите три модела взети заедно не са стигнали и една десета от продажбите наFTXS-а.Кви примери ми даваш,въобще!Супер тиха машина с 1200 гр.фреон,даваща приятен комфорт.Практиката и изключенията го доказват.И не съм фен-това
ми е работата,да казвам плюсовете и минусите на разните марки и модели.
нещо не си в час с цените .. FD25 e 1770 лв с монтажа ,9LT e 1800 лв с монтажа .. 12ките да са най много с 200 лв отгоре не съм им гледал цените скоро , MHI е по скъп да .. относно работата и комфорта - не подценявай конкуренцията .. за продажбите сигурно си прав ,щото хората някак си са си внушили че Дайкин е най добрия климатик .. преди години беше Панасоник ,докато не се издъниха с гръм и трясък на всяка тераса се мъдреше по един и във всеки магазин го препоръчваха ,Дайкин беше някаква неземна екзотика тогава по магазините за климатици не го бяха дори чували .. ще мине време и Дайкин ще залезе щото нямат един модел с плазмен филтър и някакви други глезотийки освен уруру сарара който е бутиков модел .
Давам ти цени по прайс листи,не отделни промоции когато ще сменят модела.Дали ще залезе като марка-мен пък лично силно ме съмнява.Купиха и Гудман в Щатите и заедно с Грии в Китай.... не ги виждам да са отслабнали.Лек ден!
тия навън не ги гледай .. тоя модел FTXS ако го пуснат в Япония ще го забранят със закон :))