Моля за съвет при избор на два климатика Daikin
Здравейте.
Обзавеждам новия си дом и зимата съм решил да се топлим с климатици. Спрял съм се на марката Daikin, защото в жилището на родителите ми сме с такъв вече 4 зими и съм много доволен от разход на енергия и от топлината, въпреки че апартамента им е панелен.
Новото ми жилище е в нова тухлена кооперация с външна изолация и PVC- дограма. Отдолу и отгоре още не са купени апартаментите и на 1- во време няма да ме топли никой отникъде. Направил съм и в 2- те стаи окачени тавани с минерална вата. Едната стая е дневна с кухня (30 кв.м.), а другата е спалня (15 кв.м.).
Въпроса ми е какви Daikin- и да взема до около 3500- 3700 лв. за двата за да ни е топло и до колкото е възможно икономично отопляването?
Поздрави.
Отговор: Моля за съвет при избор на два климатика Daikin
Единият от тях(този за хола) трябва да започва с Fujitsu и да завършва с AWYZ14LB NOCRIA.
Другият за спалнята да започва с MITSUBISHI Heavy и да завършва на SRK/SRC 25ZJP-S .
От желаната от вас марка може да пробвате:
1.хол -Daikin Модел:FTX50GV/RX50GV
2.спалня- Daikin Модел:FTXS35K/RXS35K
За спалнята бих ти предложил подовия FVXS25 ако разположението на мебелите ти позволява.Аз съм с такъв в спалня 15 кв.м. и с FTXS35 в хол 18 кв.м. И двата топлят и поддържат равномерна температура (миналата зима 25-26 градуса), но подовия работи много по тихо от 35-цата.
според мен не стигат за дайкин паричките. поне за 25-ца за спалнята и за 50-ка за 30м2 стаята. ако си в петрич може и 35-ца да сложиш. :)
поне подовите или професионалните гледай. по-надолу няма смисъл с тая марка.
според мен направо сменяй марката !
Alexi
според мен направо сменяй марката !
Вие колко климатика имате в къщи от тази марка.
то отдолу си пише какви климатици имам
garvanski
За хола слагай какъв ти е препоръчал колегата justify : Климатик FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
а за спалнята това ще ти свърши работа: Климатик Panasonic CS/CU-E09NKE-3 - Econavi 2012
Успех!!!
нокрията само в 30м2 няма да може да се покаже, за съжаление обаче няма друго какво да се препоръча с толкова малко инфо.
може един хитак от старите кътаути, ако намери 9-ка и нокрията и да пие по една бира за наше здраве :)
И от мен за хола FTX50GV,а за спалнята FTXS25K,или подов FVXS 25F-ще ти служат вярно.
FTX50GV-перфектен дефрост...................на всеки 45мин.ако все още питаш дали някой е имал такъв-аз имах и го продадох с остатъчна гаранция от 2години,а на негово място турих една 6 годишна японка-сещай се защо.или нокрията или втора употреба.
Дайкин-а си е Дайкин, да го замениш с Фуджитсу е все едно от Мерцедес да седнеш на Опел. :)
Aruba, сам знаеш, че подвеждаш хората с такива постове. Не е въпроса да си чешим клавиатурите.
П.С. В момента Дайкин на европейския пазар е едно скъпо и прехвалено нищо.
касапе,нищо нищо,ма е ГОЛЯМО НИЩО.
то не че Фуджитсу са кой знае какво последните им модели ,но Нокрията е в друг клас дайкин имат 1 модел там на безумна цена