Отговор: Daikin F25PTES мнения?
  И двата модела са почти еднакви откъм параметри. За какво помещение става въпрос?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Fatalism  
 И двата са с COP 5,8

А дано, ама надали :035:
  Троло-ло... ама нали... 
Отделиталната дейност може и на друго място.
  Не съм чувал базови модели да имат COP 5,8. Тези модели харчат 600 w, отдават 2800 w. Ти ми кажи какъв е COP-а.
  И двата модела са с APF: 5.80 (целогодишна ефективност на енергийно потребление). Това, че потребителя е бил заблуден е друг въпрос. А колкото до г-н ivostoqnov77 - ако нямате с какво да помогнете относно питането на човека, по добре си замълчете.
  [QUOTE=Aleksandars;681679]И двата модела са почти еднакви откъм параметри. За какво помещение става въпрос?[/QUOTEО

30м3 вътрешен апартамент с 1 външна стена  изложение север с външна изолация и пвц.

- - - - - - - - - -

Цитат:

ivostoqnov77  
 А дано, ама надали :035:

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=965 
 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=779
Не знам дали няма да се приеме като реклама , за това не поставих линк в първата публикация
Това пише на страницата. Нямам в предвид ,че е толкова - напротив - такъв COP на такава цена ...Друг е въпроса за коректността на продаващия и за умишлено подвеждащия ( COP/APF/SCOP ) Ако всичко ми беше ясно нямаше да губя моето и вашето време.

- - - - - - - - - -

Цитат:

ivostoqnov77  
 Не съм чувал базови модели да имат COP 5,8. Тези модели харчат 600 w, отдават 2800 w. Ти ми кажи какъв е COP-а.

Аз не съм чувал кои са базовите модели  и кои не. Не видях някъде да споря ,че COP е толкова - това беше въпрос.
  Ако избираш от тези двата, Тошибата има по-добри параметри. Ако решиш машина на 220 V, Панасоник E9QKE.
  Fatalism, ако си решил да се обзаведеш с машина работеща на 100V, наистина Toshiba-та която си гледал е добър избор за това помещение. Но ако го взимаш от цитираната от теб фирма, по-добре недей...
   Цитат:

Aleksandars  
 Fatalism, ако си решил да се обзаведеш с машина работеща на 100V, наистина Toshiba-та която си гледал е добър избор за това помещение. Но ако го взимаш от цитираната от теб фирма, по-добре недей...  
    Като гледам нямам голям избор на фирма точно с тези климатици.Намирам само Варна и Русе, аз съм от Стара Загора.Не ми стана ясно изобщо що за машини са , какъв им е реалния COP,заслужават ли си или има по-добри решения в този сегмент.Не държа на точно тези ,още по-малко на фирмата.. Ще съм благодарен на отзивите ви.Главните ми претенции са тиха работа и възможно най-малко усещане на въздушната струя(ще се ползва в малка стая с малки деца).Благодаря предварително.
   Цитат:

Fatalism  
 аз съм от Стара Загора.Не ми стана ясно изобщо що за машини са , какъв им е реалния COP,заслужават ли си или има по-добри решения в този сегмент.Не държа на точно тези ,още по-малко на фирмата.. Ще съм благодарен на отзивите ви.Главните ми претенции са тиха работа и възможно най-малко усещане на въздушната струя(ще се ползва в малка стая с малки деца).Благодаря предварително.

Като гледам така картата... Пловдив ти е най-близо. Намират се и по-добри покрития на претенциите ти, но или са леко ползвани или лекинко скъпи. :) Ако дефинираш бюджет, ще получиш конкретни предложения. Има поне двама души във форума, които бих препоръчал с чиста съвест.

П.С. Предишния ми пост не бе адресиран към теб.
   Цитат:

Kasap  
 Като гледам така картата... Пловдив ти е най-близо. Намират се и по-добри покрития на претенциите ти, но или са леко ползвани или лекинко скъпи. :) Ако дефинираш бюджет, ще получиш конкретни предложения. Има поне двама души във форума, които бих препоръчал с чиста съвест.

П.С. Предишния ми пост не бе адресиран към теб.

Бюджета е 1500 лв. -като на въпросните от запитването ми (освен ако наистина има за какво да дам още 100-200лв).

П.С. Не съм разбрал правилно, съжалявам за което - поправил съм грешката си.
  Вдигни още малко бюджета и избирай от тези- Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZJX-S или Fujitsu AS-W22B. Хубави климатици с COP 5,8 (почти) :wink:
  AS-W22B е прекалено мощна машина за 30m³ помещение.
  А какво бихте  препоръчали за стая 30куб.метра със външна изолация и пвц дограма?