Отговор: Видяхте ли новия FTXB-C
Цитат:
Първоначално публикувано от
pulsedriverbg
Става.... особено за старата цена от 1540лв. за която купихме 50ката с монтажа! Че сега гледам са ги вдигнали и е 1620 без монтажа. Размразяването е продължавало около 7мин. като съм го засичал дори и на не заскрежена пита. А за дисплей на вътрешното не знам да има FTXB.
Твоят вероятно е от първите и дефроста е 7мин, на 35-цата е 3-4 минути, вероятно и на новите 50-ки ще е 3-4 минути, поради изтъкнатите по-горе причини.
По отношение на цената - все още се намира и за 1320 без монтаж, но трябва да се обикаля.
- - - - - - - - - -
Цитат:
gerhar
Tо и 50 и 60- ка с капилярка няма, ама карай
Cepвизнo pъĸoвoдcтвo:
httр://dаіkіn.kh.uа/wр-соntеnt/uрlоа...-100_RХВ-С.рdf
Πpaв cи, вepoятнo пpи нoвoтo пpoизвoдcтвo (cмeнeни ca бyĸвитe oт RХВ-СV1А нa RХВ-СV1В) вeчe ce изпoлзвa ЕЕV и в гoлeмитe мoдeли.Интepecнoтo e, чe ЕЕVтo пpи 20, 25 и 35 ca зaмeнeни c оn/оff ĸлaпaни (бeзcтeпeнни). Πpи 50 и 60 ca cи нopмaлни. Cтpaннo e зaщo тoзи мoдeл тъpпи тaĸoвa paзвитиe пpeз гoдинитe...
Цитат:
Интересното е, че EEVто при 20, 25 и 35 са заменени с on/off клапани (безстепенни). При 50 и 60 са си нормални.
Нещо не схващам какво имаш впредвид с нормални EEV са си.
Утре ще отворя 25-ца за преглед, но по спомен е с нормално EEV и 6 кабелна букса. Он/офф клапана е с 2 кабела.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Цитат:
ivan74
Утре ще отворя 25-ца за преглед, но по спомен е с нормално EEV и 6 кабелна букса. Он/офф клапана е с 2 кабела.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Няма нужда със EEV са .
Sent from my K012
Външното е монтирано на леко трудно достъпно място за да видя табелката, но ако успея ще видя кой модел е точно. А никой от знаещите не спомена дали има начин да го лъжем с цел да не размразява толкова често?
Цитат:
А никой от знаещите не спомена дали има начин да го лъжем с цел да не размразява толкова често?
Ако имаш от малките модели мога да ти кажа как да си го тунинговаш да не размразява често,ма за 50-та не знам дали ще стане.
Наблюдавах вчера работата на 20тичка ,сложена в около 15 квадрата с цел охлаждане ,но се ползва се оказа успешно и на отопление - върши работа ( навън беше -4-5) топли си но малко често размразява ,за сметка на това безшумно без пуфтене и пукане но се усеща че няма мощност ,след дефрост очакваш да се форсира и да забълва жега - не се получава ..
Ти си такъв ентусиаст,не знам как не си чипосал още.
Климатика е на майка ми ,в големите студове се ползва печка на дърва така че не е драма поведението му ,за парите си е ок ,охлажда добре .
И 50ката не бълва жега веднага ....трябва му малко време и ако е на висока степен на вентилатора това става още по бавно. Ако се сложи на по висок градус /около 26/ и е на по ниска степен струята е по топла. Все едно се форсира на степени.
Цитат:
necata2
Ако имаш от малките модели мога да ти кажа как да си го тунинговаш да не размразява често,ма за 50-та не знам дали ще стане.
Колега,
Ако обичаш сподели тази информация с всички. Малко да спрем да топлим улицата :BigGrin
Цитат:
joro_vis
Колега,
Ако обичаш сподели тази информация с всички. Малко да спрем да топлим улицата :BigGrin
Ще ти кажа аз какво съм му направил на моя Боб.При Дайкините датчика на изходната тръба на компресора отговаря и за интелигентния дефрост(поне при професионалните им модели).След като с промяна на стойностите на въздушния и тръбния датчик нямаше резултати се заиграх с този на изходящата тръба. Този датчик следи разлики само до 6гр. от зададените му параметри,по-ниски или по-високи стойности и следва грешка.Първо пробвах с добавяне на резистор от 5Ком. дефросите се разредиха но след правене на тест за грешки избиваше грешка за датчика.Последно се спрях на 2,7Ком и с него машината хем работи добре хем и грешки не дава както и да я гърча.Дефроса стана не като преди на всеки 30мин. под 2-3гр.външна а на 3часа около 0гр.При мен на -6гр. тази сутрин дефростна през 55мин. за по 4мин.и като е заскрежен в долната част на топлообменика,вече без скреж не дефроства.За сега няма да местя външния тръбен по-на високо ще си го оставя да усеща заскрежаването.Това е от мен,догодина ако има пак такива студове може още да се оптимизира,но мен така ме устройва вече.
А под 0та. на колко време размразява хванал ли си го/освен тези 55мин./?
Остава и при по ниски температури топло отдаването да му е добро и се влюбвам в него :) Когато питата се заскрежи струята остава ли топла? Питам защото 50ката не успява да заскрежи ....с тази честота с която размразява не успява да събере достатъчно та да се усети.
На 35цата може ли да се пригоди WiFi контролерът? FTXB-C като цяло не се поддържат, но възможно ли е с модификация? Или чешките са коренно различни? Иска ми се да мога да го управлявам отдалечено, в краен случай ще му запиша сигналите от дистанционното и ще сложа едно Ардуино да му ги пуска...
Иначе аз съм с два броя 35, помещението е 55 квадрата с полуетаж още 20 квадрата. Ново строистелство, последен етаж - тухла + 8см изолация и троен стъклопакет с К-стъкло. Малко по спешност се взимаха и нямаше как, иначе ми се искаше 50ки.
Всъщност се оказа приемливо. Януари в големите студове помещението беше на строеж, все още и климатиците се ползваха основно, за да не се мръзне при работа, но 2та дружно до 18-19 градуса го докарваха.
За дефрости не съм следил и нямам представа, честно казано. Сигурно са били на често. Едното тяло е на ветровита северна стена и другата зима сигурно ще му измисля някакво външно подгряване.
Не знам дали тук е мястото да питам,но утре сутрин мисля да взема това https://technika.bg/product/17565/in...0c-rxb50c.html 20 квадрата е стаята . южно изложение.. с нова пвц дограма.
Какво мислите?
Проблем ли е 18-ка в 20 кв стая?