На изложението в Мадрид показаха новата серия дайкин FTXB-C, очаквам вашите мнения и коментари:
На изложението в Мадрид показаха новата серия дайкин FTXB-C, очаквам вашите мнения и коментари:
Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-02-15 в 17:24.
На характеристики са го докарали, като... всички предходни модели от серията. Както винаги сменят една буква в сигнатурата и хоп нов модел, но в стари одежди... Даже, май външните на най-конвертируемите 25 и 35 са със занижени килограми спрямо старите модели.
0b08dc3092bc6a03.jpg
Параметрите му може да накарат човек да побегне...
тия нордиците дали ще се внасят тука ,интересни са - 25чки до 6.6 кВ с по 40 кила външно ,4кВ при -15 ,най сетне нещо интересно не знам дали са нови модели но аз не ги бях виждал ..
И да ги има, ще ти обяват таква цена, че ще се ориентираш отново към нещо на 100 или 200V.
Нордиците винаги са можели да се поръчват, но не се поддържат на склад и няма ценови листи - само по запитване са.
Не знам дали забелязохте, че по-обикновените "нордици" са с по-лоши параметри от Е серията и Сузуми.
Интересното е, че FTXB20/25/35C щели да се произвеждат в Чехия, а 50 и 60 в Малайзия. Като цяло с всички модели правят някакви опити за смазване на конкуренцията, явно много ги е ударила кризата 2013 и 2014. Ще има и сериозни промени в цените.
Криза ли? Те направо рухнаха. За щастие бойкота дава резултат. Или машините ще станат по-добри, или цените значително по-ниски. Но смотани машини на високи цени няма как да стане. Хората не са толкова прости.
той тоя новия модел не знам как го позиционират но за мен е нисък клас
За 2015 гледам яко енерго-ефективни машини са изкарали. Успели са цял + да добавят след А-то.![]()
Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 01-03-15 в 02:12.
SIESTA на -25, само ако е повреден термометърът!