Дайкин Уруру Сарара -чупки на тръбите при монтаж
Здравейте. Трябва да климатизираме офисно помещение и се спряхме на 28-ца Уруру Сарара. Площта е 20 кв.м с вътрешни изолации по стени и тавана.Практически се явява вътрешно помещение с малки топлинни загуби.Поради специфична фасада и липса на близко място за монтаж на външното тяло се налага то се се монтира на разстояние около 8,5м спрямо вътрешното.В допълнение ще се наложи да се направят 3 чупки на целия пакет тръби. Дали при такова изпълнение климатика ще работи нармално по отношение на функцията вкарване на пресен въздух в помещението?
Отговор: Дайкин Уруру Сарара -чупки на тръбите при монтаж
Китовият маркуч за пресен въздух е 8 метра дълъг, дано колегите, които ще монтират, да имат резервни. Иначе дължината се настройва от дистанционното.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
Китовият маркуч за пресен въздух е 8 метра дълъг, дано колегите, които ще монтират, да имат резервни. Иначе дължината се настройва от дистанционното.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Благодаря. Но машината е втора употреба и вероятно ще трябва да се слага съвсем нов и различен от оригиала маркуч, предполагам. За мен беше важно да знам дали евенуалните 3 чупки ще променят работата на тази система за вкарване на пресен въздух.
Тази система е най-безсмислената екстра(според мен),шумна е и резултата е доста спорен.На моят ТОШО я пусках 1-2 пъти и дотам(при мен е за изкарване на мръсния).
Относно шума си прав, но въпроса е дали вкарва пресен въздух релно като усещане. Защото на мен ми трябва точно това поради факта,че помещението е вътрешно и няма прозорец. Ако тази функция не е ефективна нека някой собственик да пише дали си струва да се купува Уруру Сарара.
Според мен проветрението работи добре. В хол с кухня съм и се готви доста. Половин час да работи тази функция и няма миризми на готвено. Не е толкова шумна на Дайкина аспирацията, дори на по-силната степен. За спане може да е малко шумна, но за офис не би трябвало да я забелязвате. Вероятно аспирацията ще е непрекъснато включена във вашия случай тъй като нямате прозорци. За монтажа специалистите да кажат.
Шумно според всеки човек е различно шума мога да го оприлича като вряща вода някак си ми набодобява :) Аз лично не намирам смисъл от тази функция.Мисля че от Daikin са я сложили просто така да я има така и така увлажнява. Колегата е прав че миризмите изчезват доста бързо дори и след като е пържено или скара но аз винаги съм смятъл че е от сриймър модула.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Има смисъл от въпросната функция и мога да кажа, че ефекта се усеща. Относно стриймър модула не намирам особена разлика при активиране.А по отношение на шума при аспирацията лично за мен нещата са в приемливи граници и не е дразнещ шума.
Браво, вие сте го монтирали. С колко чупки стана монтажа? Проветрява ли достатъчно?
Монтирахме го с 4 чупки, първата се получи до самото външно тяло /тази не я бяхме предвидили да се получи в този вид/. Като цяло мога да отбележа,че машината работи добре в режим охлаждане. Турбината на вътрешното тяло е малко по-шумна от това, което очаквах за такъв клас климатици. Вкарването на свеж въздух е на задоволително ниво- тук също очаквах малко по-силен ефект. Може би ,че сравнявам въпросната машина с нов Уруру Сарара на фреон R32.
Официално тръбния път колко метра излезе?
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Официално тръбния път колко метра излезе?
Финалната дължина на тръбния път стана 8,7м с 4 чупки.