Отговор: Daikin FTXM35M Professional R-32
Както казах FTXM прави доста ненужни дефрости, когато температурата е около 0та. Немога да кажа че са много чести. Има дни в студено време където не прави дефрости,а други дни прави доста. Не съм техник за да знам какъв е точно принципа и как измерва кога да прави дефрост, но определено не е по часовник през час или два да размразява.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Преди няколко седмици попитах Дайкин, дали могат да ми обяснят или да ми пратят материал за алгоритъма на дефроста, но ми казаха, че е тайна. :)
Не мога да му хвана идеята кога и при какви условия го прави. Защото както бях писал и преди, случва се в много студено време под -4 -5° да работи без дефрости, часове наред като удря по един контролен на 4-5 часа. Друг път около нулата съм го чувал да го прави веднъж на ден. А една вечер се беше хванал с тия дефрости на точни интервали от 45мин. На вън беше -1 -2°С и не висока влажност.
Иначе, не съм чувал пластмасите да пукат, нито питата да пуфти, дефроста е в пъти по-тих от други климатици и кратък - около 5 мин. Докато трае, ръката да си пъхна под турбината, суден въздух не усещам.
Вчера друго обаче ме заинтригува. Заиграх се с настройките на скоростта на вентилатора, понеже все го държа на атоматичен режим.
На автоматичен си регулира без проблем, обаче започна ли да превключвам степените, не усещам разлика в силата на въздушния поток.
Или тази настройка има някаква зависимост с друга. :confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
acronym
Преди няколко седмици попитах Дайкин, дали могат да ми обяснят или да ми пратят материал за алгоритъма на дефроста, но ми казаха, че е тайна. :)
Щом го крият значи е смотан.:BigGrin
Цитат:
necata2
Така е за всички модели на Дайкин, но все пак не се разбира при какви температури ( външна и хет ексченджър ) се случва стартирането на дефроста . Дали при външна по-малка от нула , дали на кондензатора при -3 , -6 или ...Този алгоритъм е копи-пейст за всички модели и е само отбиване на номер.
Цитат:
Jack Krauser
Щом го крият значи е смотан.:BigGrin
Джак, пусни на Панасоника дефрост алгоритъма, в съответната тема. Имам спомени, че изглеждаше добре, поне на хартия.