Отговор: Daikin FTXM25M или DAIKIN F28STEV
Миланов, наистина ли мислите, че единствената разлика са тези 500W /които не са съвсем нищо/. А, качеството на пластмасата, а качеството на сглобка и изобщо на изработка, а софтуера? Особено за нови машини не мисля, че такава за източноевропейския пазар може да превъзхожда с нещо машина произведена за Япония.
Сигурно е така, ама FTXM25M не е ли от по-горният клас на марката. Всеки си има мнение било грешно или правилно. Това с гаранцията е просто един довод. Не познавам моделите, не знам как работят, не съм ги виждал за да преценя пластмасата ще пука/хрупа или не. И ако аз трябваше да избирам бих избрал това с гаранцията.
Ако се включи някой познаващ моделите и обясни кой модел е за предпочитане и защо, питащият в темата ще направи може би по-правилният избор.
Аз също бих избрал европейския,пък и той превъзхожда с КОП 5 срещу 4,44 за японския. Малко по-високата мощност на японския губи смисъл в 13кв кухня и двата ще се справят.
Благодаря много за съветите, но май се насочвам и аз към европейския, той е модел от 2016 г. другият е от 2015 и двата са с новия фреон, монтажника ги доставя и двата и за двата дава 6 г. гаранционно обслужване, обеща ми и монтаж за 120 лв.
6 години....????Безусловно? От обещания, до реалност, нещата са различни.....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Безусловна е само майчината любов.
6 години общо за двата, по-става! По 3 на парче, каквато е официалната гаранция.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
DAIKIN F28STEV е със захранване от 110-220V. Климатика е оригинален JAPAN модел и да ви кажа ако не сте наясно все още:
Европейските DAIKIN модели са сглобени от японски модели от преди 5 години, така че имайте едно в предвид когато избирате между двете ревизии.
Никога не избирайте климатик, правен в Чехия или Малайзия, при положение че за същите пари можете да вземете оригинален Японски климатик. А и разликата в COP си показва кой е за предпочитане.
Успех на всички , които се чудят какво да вземат и моите адмирации от момчето, представител на Термо-Клима за Бургас. Супер бързо работи и много чисто и качесвено. Препоръчвам ви го горещо и ако чете този пост - Поздрави от мен, въпреки че едва ли ще си спомни кой съм.
Иначе да ви кажа разликата между конвенционалния климатик, с който бях реди и това бижу, което си сложих миналия Септември 2016г. е 50лв на месец, така че за 2 години тия 2000лв драстично ще съм ги избил. А и е толкова тих, че понякога го забравям включен когато излизам. СУПЕР е, ако имате възможност да си го купите, не се колебайте.
Базов модел. С посредствен КОП като най евтиния турски Дайкин предлаган на европейския пазар с 800лв по ниска цена.
Честито! :)
Радвай му се.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tripod731
DAIKIN F28STEV е със захранване от 110-220V. Климатика е оригинален JAPAN модел и да ви кажа ако не сте наясно все още:
Европейските DAIKIN модели са сглобени от японски модели от преди 5 години, така че имайте едно в предвид когато избирате между двете ревизии.
Де да беше наистина така- Дайкин щеше да е най-купуваният климатик. И как точно си го представяте-сглобени от останали части може би. :lol: Европейските Дайкини освен името не знам дали имат друго общо с тези за японския пазар.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tripod731
DAIKIN F28STEV е със захранване от 110-220V.
Според мен въпросният Дайкин е произведен в САЩ, за японският пазар са на 100 волта! [emoji1]
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Дайкин произведен в САЩ????
Няма японска фирма със завод в САЩ.
В Мексико да.
Но дали Дайкин има завод в Мексико-не знам.
Викинга, не четеш между редовете!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk