Daikin FTXM25M или DAIKIN F28STEV
Здравейте, пълен лаик съм в тази област (климатиците) а ми предстои монтирането на такъв в кухня с площ 13,5 кв.м. с ПВЦ петкамерно, двоен стъклопакет и изцяло алуминиево остъклена тераса пред дограмата, изолирана с гипсокартон и каменна вата на единствената външна стена и тавана. Аз се спрях на Daikin FTXM25M, от фирмата към която съм се насочил да ми монтира ми предложиха и този модел DAIKIN F28STEV като оригинален японски (но на 100 волта). Вече 4 години ползвам Fujitsu General ASHG09LUCA монтиран в едната спалня от същата фирма която отново съм избрал (Сашо Стоилов-Троян), но в стандартен режим ми е малко шумен. Посъветвайте ме какво да избера, за цена до 2000 лв. Благодаря.
Отговор: Daikin FTXM25M или DAIKIN F28STEV
Този климатик /FTXM25M/ не е ли малко скъп и хубав за кухня.:) Абсорбатор с 450куб.м. за час ...., каквото стоплил климатика абсорбатора го изкарва през комина. Има ли решение?
Ами аз за това се допитвам, в кухнята рядко се готви, предимно на остъклената тераса се готви (там имам печка с фурна и газов котлон и абсорбатор) вътре по принцип рядко се готви. Та тези дни (до края на седмицата) трябва да го решавам, за това и питам.
Щом готвенето е на балкона.....
И все пак кой от двата, чешкия Дайкин или японския (на 100 в).
Цитат:
Първоначално публикувано от
topograf
И все пак кой от двата, чешкия Дайкин или японския (на 100 в).
Тегли чоп,но може би Японския.
Смущаващо при F28STEV, че му дават енергиен клас А++++ (не знам да има такова животно 4 плюса, поне в ЕС):
http://varnaklima.com/novi-klimatici...daikin-f28stev
http://www.termo-klima.com/bg/klimat...aikin-f28stev/
То във втория сайт всичко може да очакваш....
Цитат:
Aleksandars
То във втория сайт всичко може да очакваш....
В какъв смисъл, измамници нещо?
Цитат:
topograf
Не гледай плюсовете, гледай киловатите.
Цитат:
tony34al
Не гледай плюсовете, гледай киловатите.
Кои киловати, отдаваната мощност ли?
На F28STEV максималната на отопление е 5.2 kw а на Чеха FTXM25M е 4.7 kw та значи ли, че Японеца превъзхожда значително?
Това не е някакъв върхов модел, но явно е по добър от европейския.
Е щом се опира до тези 400...500W аз бих взел модела одобрен за продажба в Европа. От към гаранционно обслужване може би ще е по-добре. Естествено ако е гаранционен към официален вносител.