Отговор: Daikin FTX50GV замръзна
Явно, това са възможностите на машината при тези условия. Остави я на 21оС.
Какво очаквате от климатика при такъв монтаж и в такова време?Тези гаври където си ги правите излизат скъпо особено с Дайкин.Трябва да осигурите нормални условия за работа на машината, и тя ще върши работата,в монтажната книга си има рисунки кога се правят къщички и навеси.За да работи термопомпата въздух-въздух какво е необходимо?Колите си ги прибирате в гаражи,или слизате по цяла нощ да ги препалвате и да им метете снега ,грижете се така и за климатика и няма да има проблеми.Направи една снимка ,че да видим за фреон ли е за друго ли е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Ами ... аз машината си я познавам. До сега си беше бетон. И по-ниски температури е преживявала с плам в гърдите. Ако в съседната стая Фуджицуто не духаше топло, щях да се съглася, ако в службата Хаира не духаше топло, ако Ексела ... Няма как да стане.
Учудващо за тази корава машина!А в какво помещение е?
Цитат:
mmmladenov
Ако в съседната стая Фуджицуто не духаше топло, щях да се съглася, ако в службата Хаира не духаше топло, ако Ексела ... Няма как да стане.
Питаш - отговаряме ти. Не е необходимо да се съгласяваш.
П.С. Ние сме на топло...
Цитат:
Kasap
Те да ти монтират така твоите машини, после и ние ще викаме те толкова си могат.
Фуджицуто последно ще спре да духа топло ,много след Дайкина :) дай някакъв по реалистичен пример .. с Хайер биваше
Цитат:
kokovox
Те да ти монтират така твоите машини, после и ние ще викаме те толкова си могат.
Не разбрах заяждането, но ако можеш да дадеш съвет на колегата, как да се стопли - направи го. Иначе можеш да приемеш становището ми, че при тези условия, няма какво да се иска от машината. А?
Цитат:
necata2
Какво очаквате от климатика при такъв монтаж и в такова време?Тези гаври където си ги правите излизат скъпо особено с Дайкин.Трябва да осигурите нормални условия за работа на машината, и тя ще върши работата,в монтажната книга си има рисунки кога се правят къщички и навеси.За да работи термопомпата въздух-въздух какво е необходимо?Колите си ги прибирате в гаражи,или слизате по цяла нощ да ги препалвате и да им метете снега ,грижете се така и за климатика и няма да има проблеми.Направи една снимка ,че да видим за фреон ли е за друго ли е.
Ееее как 5 години може, а сега не може. Фуджицото (евтиното) е до него и няма грам лед и не спря за секунда? Много нежен ,този Дайкин. Аз Аудитата не си ги прибирам в гараж и не ги препалвам. Наливам им хубава нафта, купувам им хубави акумулатори , качвам се ... и тръгвам . Това е техника, да не ми е жена да я галя! На покрива на блока си е хубаво. Аз ако съм климатик, там ще искам да съм. Вятъра ми обдухва питите, не ме вали сняг и не капя върху хората от 12-тия етаж. Шегувам се колега. Прав си, разбира се.. Ще го снимам, нежния.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
Фуджицуто последно ще спре да духа топло ,много след Дайкина :) дай някакъв по реалистичен пример .. с Хайер биваше
А за Ексела, какво ще кажеш?
То де е Дайкон, де е Ауди...
мммладенов както има една реклама за краварката в левия ъгъл"Audito запомни Дайкина забрави",шегувам се и аз.Може да се спукал и наистина да иска ремонт,при Нормални условия трябва да се оправя и сам,но има фостмажорни при които няма да може,и си го разбрал с 30л.гореща вода.Иначе машината е една от малкото читави Дайкини.Изикай си фирма да го види.
Цитат:
Kasap
Не разбрах заяждането, но ако можеш да дадеш съвет на колегата, как да се стопли - направи го. Иначе можеш да приемеш становището ми, че при тези условия, няма какво да се иска от машината. А?
И как ги разбра какви са условията? Б?
От описанието се разбира, че монтажа е правен 5 за 4. Както Нецата писа да викне човек да го диагностицира.
За предпочитане е обратно на терасата. Преди плащаш за удължаване на тръбен път, сега фирмата ще ти върне за скъсяване![emoji1] Това в кръга на шегата. Вятърът и снеговалежът на покрива, са фатални понякога!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Така е .В момента Дайсейкая е в такива условия.Сутринта ще видя дали е оцелял.Силен вятър и сняг му ''набиват'' ламелите ,направо отврат.