[DAIKIN FTXS25J2V1B] Заскрежава вътрешното тяло.
Здравейте колеги, от няколко дена съм в пълен филм. :sad:
Имаме въпросния климатик от 5 години и като цяло сме доволни от избора за 15 - 18кв. стая.
Зиме/лете винаги е работил задоволително.
Преди 5 дена му сложихме тава с награвател за да не капе на долните етажи.
Закупен е от ММЦ и те извършиха въпросната процедура - разкачиха външното тяло, поставиха тавата, вакуумираха и закачиха тръбите.
Всичко точно ... но сега в големите студове взе да дефроства по-често и след като прикл. с процедурата при тръгване на вътрешното тяло замирисва за около 10 - 30 сек. на "мръсна" вода.
При следващия дефрост вдигнах капака и видях, че е направил скреж по питата и то не малко.
Като върна топлото направи влага и докато го изпари мирише.
Също ми направи впечатление, че докато върви дефроста направо лъха студ на 1 метър от него, а турбината НЕ върти 100%.
Процедурата е от 5 до 10 мин.
След тръгването му отнема от 1 до 5 мин да задуха пак на "хубаво" топло.
Като цяло има мощност климатика и духа прилично топло, но утре ще ми дойде термометър и ще меря колко влиза и колко излиза.
Фреона ушким го изтегляха във външното тяло.
Говорих с ММЦ и те ми казаха, че всичко било нормално и ми отказват посещение, но на мен не ми харесва тази работа.
В другата стая имам FTXM-М 25 и няма нищо общо. Вътрешното тяло не заскрежава грам и не изтива толкова много.
Не разбирам нищо от климатици ама по информация от интернет ми се струва, че е липса на фреон.
Моля за помощ. :help
Благодаря предварително!
http://prikachi.com/thumbs/404/9016404.jpg
Отговор: [DAIKIN FTXS25J2V1B] Заскрежава вътрешното тяло.
А дупката в стената запушена ли е? Сложи си ръката там където смяташ,че е дупката и виж дали духа.
Не ми е ясно защо ще демонтирват външното тяло като тава се монтира без да е нужно махането на външното.
Sent from my K012
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
А дупката в стената запушена ли е? Сложи си ръката там където смяташ,че е дупката и виж дали духа.
Има кабел канал, сега ще погледна, но това какво общо има?
Ако имаш предвид да ми духа от там ... не е. :)
Цитат:
VeleV.Klima
Не ми е ясно защо ще демонтирват външното тяло като тава се монтира без да е нужно махането на външното.
Sent from my K012
Защо ... и аз питах същото не им било удобно за работа ...
Според мене,при по продължителен дефрост е нормално да заскрежи добре вътрешното,както и да лъха студ на метър от него.
Този модел май има защита срещу изтичане на фреон и ако има намалял фреон би трябвало да спре и да светне грешка. Мисля, че и на моя съм виждал да му побелява вътрешната пита при дефрост.
Цитат:
^Rokera^
Според мене,при по продължителен дефрост е нормално да заскрежи добре вътрешното,както и да лъха студ на метър от него.
След коя минута започва да се счита за "по-дълъг" дефрост?
Да засичам ли на коя мин. започва засрежаването?
Цитат:
Jack Krauser
Този модел май има защита срещу изтичане на фреон и ако има намалял фреон би трябвало да спре и да светне грешка.
Пусках му Self-Diagnosis през дистанционното и ги извъря без да има дългии бийпове.
https://www.daikin.com/products/ac/s..._errorcode.pdf
След като приключи размразяването ако бързо загрява и почва да духа топло, значи нищо му няма.
Цитат:
Jack Krauser
След като приключи размразяването ако бързо загрява и почва да духа топло, значи нищо му няма.
Сега го засякох:
1. след 3тата мин се появиха първи наченки на скреж
2. общо 10 мин тялото ставаше студено (сваляше темп)
3. в продължение на ~2 мин започна да се връща топлото и скрежта стана на влага (още няма въртене)
4. започва слабо въртене с хладен / студен полъх
5. след 3 до 5 мин започва да духа топло (трябва да е над 35 градуса щом го усещам като топло) на високи обороти