Здравейте колеги, от няколко дена съм в пълен филм.
Имаме въпросния климатик от 5 години и като цяло сме доволни от избора за 15 - 18кв. стая.
Зиме/лете винаги е работил задоволително.
Преди 5 дена му сложихме тава с награвател за да не капе на долните етажи.
Закупен е от ММЦ и те извършиха въпросната процедура - разкачиха външното тяло, поставиха тавата, вакуумираха и закачиха тръбите.
Всичко точно ... но сега в големите студове взе да дефроства по-често и след като прикл. с процедурата при тръгване на вътрешното тяло замирисва за около 10 - 30 сек. на "мръсна" вода.
При следващия дефрост вдигнах капака и видях, че е направил скреж по питата и то не малко.
Като върна топлото направи влага и докато го изпари мирише.
Също ми направи впечатление, че докато върви дефроста направо лъха студ на 1 метър от него, а турбината НЕ върти 100%.
Процедурата е от 5 до 10 мин.
След тръгването му отнема от 1 до 5 мин да задуха пак на "хубаво" топло.
Като цяло има мощност климатика и духа прилично топло, но утре ще ми дойде термометър и ще меря колко влиза и колко излиза.
Фреона ушким го изтегляха във външното тяло.
Говорих с ММЦ и те ми казаха, че всичко било нормално и ми отказват посещение, но на мен не ми харесва тази работа.
В другата стая имам FTXM-М 25 и няма нищо общо. Вътрешното тяло не заскрежава грам и не изтива толкова много.
Не разбирам нищо от климатици ама по информация от интернет ми се струва, че е липса на фреон.
Моля за помощ.
Благодаря предварително!