Външно тяло RX50 на вътрешно FVXS50
Здравейте. Климатика е монтиран преди няколко месеца, мен ме нямаше да гледам какво са слагали и онзи ден случайно погледнах външното тяло и ахнах - на подов FVXS50FV1B забучено RX50G3V1B!
В документите за покупката и монтажа никъде не е описано какво е външното тяло, но по каталог трябва да е RXS50!
Иначе, работи... Доколкото успях да намеря информация външните тела като размери и тегло са еднакви, но имат разлика в количеството фреон - 1,7 кг за RXS срещу 1,5 за RX и малко по-високи обороти на вентилатора на RXS. Компресорите са еднакви.
Според вас, да се притеснявам ли? Ако отида да се разправям, знам какво ще ми кажат - че телата са еднакви. А дали са еднакви?
Отговор: Външно тяло RX50 на вътрешно FVXS50
Не не са еднакви!
Разликата в парите е точно 568 лв в тяхна полза!
Ако са еднакви то защо при стенните разликата в цената е почти двойна...:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
gosho_d
Здравейте. Климатика е монтиран преди няколко месеца, мен ме нямаше да гледам какво са слагали и онзи ден случайно погледнах външното тяло и ахнах - на подов FVXS50FV1B забучено RX50G3V1B!
В документите за покупката и монтажа никъде не е описано какво е външното тяло, но по каталог трябва да е RXS50!
Иначе, работи... Доколкото успях да намеря информация външните тела като размери и тегло са еднакви, но имат разлика в количеството фреон - 1,7 кг за RXS срещу 1,5 за RX и малко по-високи обороти на вентилатора на RXS. Компресорите са еднакви.
Според вас, да се притеснявам ли? Ако отида да се разправям, знам какво ще ми кажат - че телата са еднакви. А дали са еднакви?
Телата въобще не са еднакви и е добре да си поискаш да ти сложат това за което си платил. Още по добре е това да стане веднага, иначе зимата ще разбереш много добре разликите.
Викай ги веднага да си сменят външното с каквото трябва! Възможно е и да са объркали, но RXS си е по скъпо така или иначе. Интересно ми е също коя е фирмата .... може на лично?
Защо на лично?
Нека се знае фирмата!
Обаче има и нещо друго.
По фактура,ако е с rx50g и по-ниска цена?
На същия случай се натъкнах и на братовчед ми.Направили му оферта на S модела ,но с външно RX .Казах му че искат да го прекарат и да не се занимава с тия хашлаци.Казали му че външните тела били едни и същи.Викам му щом няма значение нека ти монтират S модела ,а да платиш за модела Комфорт.Селски тарикати навсякъде,ако мине номера.
Ееей, малко да се разсее човек и му го н@вир@т...
Като гледам, все с мазалото на Daikin...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Aleksandars
Като гледам, все с мазалото на Daikin...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Дайкин ли е виновен,че позволява различни окомплектовки или българските търгаши?
Викинг, мисля си, че не позна. Дайкин трябва да ги похвалят, че продуктите им позволяват голямо разнообразие от комбинации. Търговците също трябва да ги похвалим, че ни го предлагат това разнообразие. Опитай с още едно предположение :)
Цитат:
Viking72
Защо на лично?
Нека се знае фирмата!
Обаче има и нещо друго.
По фактура,ако е с rx50g и по-ниска цена?
Защото мисля, че е забранено от форума. Иначе съм "ЗА" да се пишат публично!
Наскоро бях видял на един авер съвсем случайно, че са му монтирали Тошибка с вътрешно от по висока серия, а външно по евтино.... Таксуван е за по скъпия естествено.
Автора дали би споделил колко е заплатил за климатика и колко за монтажа?
Интересно, как все допускат такива "грешки", да сложат по-евтиното, а не обратното.
Нали затова са търгаши,жалки душици.
При коректен търговец това не става!
Всички окомплектовки са с различни цени.
Като четох не разбрах колегата за колко е купил конфигурацията , може тези около 5-600 лв. да са в негова плза , може да е разбрал за какво става въпрос п си мълчи сега . Ако е така така наречените "търгаши" получават адмирации че са предложили по евтина конфигурация която ще върши на практика същата работа . Ако колегата е платил скъпата конфигурация тогава трябва да си търси правата , но от къде разбрахте че е излъган ?