Отговор: FTXS25G E7 грешка
E7-Malfunction of outdoor unit fan motor system. -Faulty contact of fan motor connector. Defect of fan motor Defect of fan motor driver. Ако можете проверете кондензатора на външния вентилатор. Ако можете премерете омическото съпротивление на намотките. Ако може и някой от професионалистите да се включи с идеи за тази грешка.
Не съм гледал схемата, ама мотора не е ли DC? Все пак нали това се води серия профешънъл.
При DC мотор, няма кондензатор и намотките рядко могат да се проверят без разглобяване.
Само когато инвертора е извън мотора.
Колко кабела отиват в мотора?
Може буксата към мотора да е окислена.
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
Колко кабела отиват в мотора?
5 кабела.
Препоръчайте ми свестен техник в Русе!
Цитат:
Първоначално публикувано от
smoky
Препоръчайте ми свестен техник в Русе!
Пратих телефон на лично.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Какви са данните за мотора? Може ли да бъде заменен с друг модел или марка?
Снимай табелката/маркировката на мотора! Може да бъде заменен, с подобен от Дайкин.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
2 Прикачен файл(ове)
Чух се с човека който ми препоръча колегата. Той изказа менние за заминаващ си мотор и смяната му. Цените за нов такъв, меко казано не ми харесват.Втора ръка няма за сега ,а и е малко нож с две устриета. Как мога да съм сигурен , че проблема е мотора , а не нещо друго? Мотора доколкото можах да видя е D50Q-28 ARW34W8P50DA
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28806&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28807&stc=1
Утре ще потърся мотор втора употреба, за тест!
Може ли да се замени с мотор от друга марка/ модел?
Не съм толкова запознат, но мисля, че по скоро не. Много ли е скъп? Пробва ли с друг да се види дали проблема е само в него?
Ами казаха ми , че цените започвали някаде от 380лв и нагоре, не съм намерил друг за проба :(
А защо не ти го отремонтират в сервиза? Моторът е отваряем. Всеки гледа лесното и голямата печалба...
Аз на моите климатици им поправям електрониките на двигателите.
Съмнява ме, че проблема е във външната електроника, а не в двигателя.
smoky , ако си от Русе ела да ти дам един мотор за проба.