Отговор: Проблем със свръх конденз при Daikin FTXP35M Comfora
Цитат:
Първоначално публикувано от
eomer
Мерена е температурата на струята - когато работи на 25 - духа на 24-25, когато работи на 20 - духа на 20, на 18-18. Записано е и това в протоколите.
И двата техника заключиха, че проблем няма, но за мен има. За това и по телефона започнаха да говорят за вземане към сервиз и\или гаранционна продмяна.
Ако това са му изходящите температури(в което се съмнявам) - въобще не са нормални. Освен това при такива градуси не би трябвало да прави изобщо конденз.
За прецизна диагностика трябва точно да се измери температурата на изходящата струя спрямо стайната.
Замери изходящите температури техник, чудесни са. В крайна сметка понеделник ще отида на място да подам искане за демонтаж и обследване в сервиз и евентуална смяна. :(
Цитат:
eomer
Замери изходящите температури техник, чудесни са. В крайна сметка понеделник ще отида на място да подам искане за демонтаж и обследване в сервиз и евентуална смяна. :(
Нищо не ми каза, стоя замерваше си, и толкова. Видях 12 градуса на термометъра му веднъж, и веднъж 18 като вдигаше градусите нагоре. Но само отбеляза ОК и толкова. За това и реших да действам по друго направление, то след толкова посещения вече става малко досадно и за тях, и за мен.
При Вимакс е до късмет да попаднеш на читави монтажници и сервизни техници, аз брах ядове и са двата типажа.
Има едни камери(ендоскоп) за телефон за 10лв., можеш да вземеш една и да огледаш какво се случва вътре и дали този конденз капе директно от топлообменника, тоест не се оттича в предната и задната вана.
Ха, даже имаме такава в офиса. Да я върне колегата който я е заел и ще огледам и аз. Добра идея, благодаря!
Мирише ми на счупена турбина..
За квалифициран човек, който е наясно с материята едва ли е особено трудно да диагностицира проблема за десетина минути, ама тия от вимакс като ги знаем какви са аматьори, дано да успеят да се докопат до истината след няколко месеца.
Успех с ремонта!
Цитат:
eomer
Правих го и аз, и те. Отича се без да капе :)
И къде точно изля водата? В кондензната вана или върху ламелите на изпарителя? Щото ако капе от ламелите, а не се стичат капките и да достигат до кондензната вана и се разпръскват от турбината ще е така.
eomer, проверете турбината, колко е чиста. За 2 лета работа на охлаждане мисля, че ще е доста натоварена.
Цитат:
the inquirer
И къде точно изля водата? В кондензната вана или върху ламелите на изпарителя? Щото ако капе от ламелите, а не се стичат капките и да достигат до кондензната вана и се разпръскват от турбината ще е така.
Във ваната ги излях, да, то иначе няма да е показателно.
Турбината не е перфектна, гледаха я, но не е за някакво спешно почистване. Даже го говорихме, че по-скоро догодина ще я почистим.
Всъщност другите ми два Daikin са с по-замърсени турбини даже и работят и нощем на охлаждане, с тях проблеми нямам и никога не съм имал.
Тази нощ час след като го спрях се разкапа много, чак леген се наложи да слагам долу. Един час е капало стабилно. Днес отново ще звъня, не виждам как може да е проблем, който да се реши от самосебе си. Гаранционна е машината, да дойдат и да си я приберат. :(
1 Прикачен файл(ове)
Продължителното капане след спиране е най-вероятно е от топенето на натрупана скреж от вътрешната страна на вътрешното тяло. До като работи климатика виж крановете дали не се полеждат.
При 40гр външна този климатик трябва да падне на -40, за да се случи подобно нещо.
Не е точно така. Ако е заминал фреона вътрешното тяло се обледява на охлаждане.
Колегата е постнал снимка на връзките на външното.А и ако е заминал фреона на нов климатик нямали да се хване от техниците, а и все пак трябва да му падне производителността.
На мен на авто климатик ми се е случвало да почне да изпуска и веднага го хванах.