Климатик Daikin-FTXC35 вибрации от външно тяло
Привет,
Климатик Daikin-FTXC35 ,при достигане на зададената температура,
и поддържането й, външното тяло се тресе доста, След 30-40 мин работа.
В началото като заработи, и да има вибрации са леки, след това може би на тихите обороти на компресора, започва да тресе много.След известно време спира, след малко започва пак,И така циклично се повтаря,Ако променя Температурата надолу или нагоре , спира да тресе.
Като достигне зададената t , пак започва.
Вибрациите се предават на дограмата и козирката й.
На тази стена има монтиран радиатор на парното и вибрациите се придават и на него, което най-много ме притеснява.
Климатика е на една година, монтиран с тампони, смениха му гаранционно компресора заради тресенето.
Но ефекта е същия.
Какво бихте ме посъветвали ?
Отговор: Климатик Daikin-FTXC35 вибрации от външно тяло
пак ги извикай тия идиоти и вместо компресора да сменят перката която явно е крива .. може да се направи и тест като се стартира климатика за кратко с махната перка
Данкин не бяха ли най хубавите климатици?
Бях чел някъде, че някои модели на Дайкин имали фабричен дефект със стойката на мотора и от там се получавали вибрации.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Бях чел някъде, че някои модели на Дайкин имали фабричен дефект със стойката на мотора и от там се получавали вибрации.
Може и да има нещо вярно, в това.
А дали има решение , на дефекта ?
При мен също вибрира външното, при работа на компресора на определени обороти. Но според мен е нормално защото и 3те ми митсубишита го правят . Така че се правя че не ги чувам. Бръмчалници.:BigGrin
Сега при тези температури, като стана малко по-топло, му трябва около час , може би и два, и започват вибрациите.
Вероятно като поддържа зададената температура, и оборотите на компресора са малки, тресенето започва.
И така циклично се повтаря.Много неприятно, и най-притеснително е , че на тази стена има радиатор на парното, и той поема вибрациите и се тресе.
Сещаме се какво може да стане с него.
Дайте акъл, какво да му правя на този климатик ?
Връщай го. Нали е гаранционен. Викай си монтажната група и ако пак не успеят да ти го сменят.
Re: Климатик Daikin-FTXC35 вибрации от външно тяло
Имам наблюдение над 3 броя и няма такова нещо, външните тела са тихи