Здравейте!
Първо искам да благодаря предварително на всички които ще отговорят на въпросите ми. Имам няколко въпроса относно въпросната машина от заглавието. Но първо ще дам малко информация. Климатикът е монтиран преди два месеца в спалня с размери 5м.на 2.5м. и височина 2.55м. стаята е с две външни стени с изолация (не ясно каква помещението е под наем)ПВЦ дограма. Закупен от хазяина от една от големите фирми за внос и продажба на рециклирания японски климатици. Първият ми въпрос е дали машината работи коректно. Беше пуснат преди три седмици когато температурите бяха по-ниски като през деня беше оставен на 19 градуса а вечер беше усилван на 20. Като при настройка на 20 градуса електронният термометър другия край на стаята по диагонал на климатика отчиташе градус и половина по-висока температура от за дадената. Странното за мен е начинът по който климатика топли а той е следния: стартира с много слаб вентилатор след около половин минута се усилва с може би една степен (след последвал експеримент това е най-ниската степен която мога да задам от универсалното дистанционно с което е климатика). Работи по този начин около 10 минути и след това спира и не духа може би 2-4 минути не съм го засичал с точност. Този начин на работа е към момента в който стаята вече е отоплена и се поддържа тази температура. Няколко пъти съм си слагала ръката пред климатика в момента който уж е спрял но всъщност вентилаторът му духа много много слабо. Вторият ми въпрос е относно дистанционно то. Климатикът беше закупен с универсално дистанционно 1000 in 1 "Chunghop" оригиналното дистанционно ще предостави ли възможност за повече функции на климатика например възможността за нощен режим на работа тоест по-слаб вентилатор.
Ако съм разбрал правилно оригинално дистанционно е модел ARC446A4 и успявам да го намеря само в японски сайтове. Български сайтове успявам да намеря само такова което уж не е универсално но не изглежда по същия начин.