1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Как е с дефростите сега,на колко време са, в сухия студ, че аз моя него ползвам сега. Мога да потвърдя за подгрева на компресора на -2.5 градуса се пуска с консумация 32-34 вата
ето за днес. в 8 проветрявах. в момента е -5.5 и е на 450вата което е малко над 50% от 700ватовото му компресорче.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42549&stc=1
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Като гледам няма по чести от 3 часа, както е и при мен, само там от 16 до 18 часа има по чест
Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
HRS9
9 и 12 са с 1050 а 18 е с 1600(което е повече от на Уруру Сарара 1340,данните са от проклима ако може да им се вярва)
При Емура е същата работа - 1050гр. фреон, явно външното е като при Нексура. Компресора е 600 вата обаче, при мен на четири часа някъде размразява, като преди студовете почти не размразяваше.
kintaro - Да модела Емура на фреон R410А е с външно тяло RXGL, каквото е и на Нексура. Според мен контролен дефрост на 4 часа не е никакъв проблем, с оглед и на това че надали превишава 5 минути.
Цитат:
HRS9
kintaro - Да модела Емура на фреон R410А е с външно тяло RXGL, каквото е и на Нексура. Според мен контролен дефрост на 4 часа не е никакъв проблем, с оглед и на това че надали превишава 5 минути.
Бързи са много тея дефрости, но са шумни и пукат и щракат пластмаси.
Цитат:
kintaro
но са шумни .
Смущават ли много съня, тъй като за една нощ може да се паднат 2 или 3 броя.
Цитат:
HRS9
Смущават ли много съня, тъй като за една нощ може да се паднат 2 или 3 броя.
Понякога ме будят, но до преди да застудее /сега при мен няколко сутрини е -12/ въобще нямаше дефрости.
Това определено е проблем, при FTXMA~RXMA все още не е споделено подобно поведение, дано и няма.
Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
За мен на новата перфера външното тяло е по хубаво от нексура и емура.Доста по голямо,и на кг и на габарити компресора е 800 вата, има много отвори(10) за оттичане, фреона е по малко 950 грама но е на r32 а за там винаги са по малко сравнение с r410
Отговор: Re: Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Това е много хубаво, защото се наблюдава надграждане, което рядко може да се види в днешно време.
Цитат:
kintaro
Понякога ме будят..............
Тъкмо да се изпикаеш.
Хората са помислили за простатата ви.
те подлежат на модване тия дайкини но не са ми паднали още в ръцете :))
7 мин е гледам стандартен "сух" дефрост. Нормалните са си стандартни 10 до 15 мин. Там няма какво много за чудене, всичко си зависи от времето да се докара температурата на външният то, така че е индивидуално, като има и максимално време за дефеост, което настъпи първо.
Цитат:
mimojef
Тъкмо да се изпикаеш.
Хората са помислили за простатата ви.
Ще го преживея - 2 - 3 дни е в годината, през другото време не знам какво е това дефрост. До преди студовете не са дефроствали /имам две машини/, а работят от началото на октомври.
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
От кой град си, сигурен ли си че е падало под 0 градуса когато е нямало дефрости.
Аз не съм сигурен с тези контролните, дали може да се модне, макар че се сетих в стари сервизни където са давали дефрост алгоритъма пише контролен 4 часа или повече