Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Аз бих ползвал познатЪт на mimojef
...
Климатикът има потенциал, не са нужни никакви контролни дефрости...
Имам 26 годишен Панасоник, който все още топли и имаше само един дефрост 2024 г .
А серията е с голям топлообменник и с лекота би 'преглътнал' ниски температури...
Е, хайде де! И ние не ги щем контролните дефрости, ама Мимо ни подведе. Тошибата ми за тази зима е на 3 дефроста, пък нищо и няма. И не е излапала повече ток. :)
моята тошиба на която стоя сега 3 дефроста за 2 часа направи.
не знам къде живеете , как сте строили и как ги ползвате тия клими, при мен се спукват от размразяване. 3 дни ще вали сняг и ще е около 0-та.
изолирал съм, не падат температурите с повече от половин градус при дефрост. машините са на минимума или на он-офф. около 120 130м2 ги топля с около 2киовата в това криво време.
явно както винаги живея на лайняно място.
догодина пелети или кюмюр.
Момчета живея в Бургас на 1,5 км от морето, с MHI 35 ZS в хола източно изложение,аз дефрост на тая бангия тази зима още не съм засякал, че офи -да , ама таквиз дефрости по часове изобщо нямам ...влага бол..североизточния вятър директно в наз духа, стикера със сервизните на външното тяло се отлепи и нави на руло, като обелка от станиол, ама таквиз дефрости кат вашите не познавам...
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Какви дефрости в Бургас го дават сега 4 градуса,кат ще и ураганен вятър да духа.Сняг и отрицателни температури виждате един път на 10 години. Това мхи не може дори да се доближи до перфера на Дайкин, zsx по може да се сравнява но за малки стаи и той не става.
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
последните 2 седмици беше много студено в Бургас и с гаден вятър, все около 0 и минус , жената бременна не иска повече от 23 от ДУ, отделно вратата на хола се отваря към коридор с баня, какво да кажа повече...дали може или не, е само празно сравнение с перферата.
Така е няма перфектен климатик мхи размразяват по добре, но колко он оф имаш през отоплителния сезон ако не разтваряш. Доста повече от дефростите на дайкина, който при мен е минавал в оф 1-2 пъти и то при външна 18 градуса. Няма значение дали е - или +18 може да си работи на минимума от 120 вата и дори да офне веднага след включване е пак на минимум.
1 Прикачен файл(ове)
Толкова и с доброто отводяване , вървим към класиката от преди 15тина години къде пукаха в ъгъла топлобменника. Ще заливам следобед.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42578&stc=1
1 Прикачен файл(ове)
Дам, откакто спа на радиатор съм нов човек.
HD това топли ли изобщо ,то не личи да размразява някога
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
моята тошиба на която стоя сега 3 дефроста за 2 часа направи.
не знам къде живеете , как сте строили и как ги ползвате тия клими, при мен се спукват от размразяване. 3 дни ще вали сняг и ще е около 0-та.
изолирал съм, не падат температурите с повече от половин градус при дефрост. машините са на минимума или на он-офф. около 120 130м2 ги топля с около 2киовата в това криво време.
явно както винаги живея на лайняно място.
догодина пелети или кюмюр.
Моята е Дайсейкай 6.5 в 14м2, не знам твоя какъв модел е. При нас миналата седмица беше нощно време -7 -8, максимални 0гр. От 2 дена е -1 до -4 със снеговалеж и 85% влажност. Предполагам има предостатъчно предпоставки за дефрост. :)
1 Прикачен файл(ове)
Нищо му няма на дайкина важно е долу отворите да не са запушени а те са 10 и не вярвам да се запушат. Ето при мен хитачито как е в момента 13та година му е никакви проблеми, има 2 големи отвора и никога не са се запушвали.
Прикачен файл 42580
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
HD това топли ли изобщо ,то не личи да размразява някога
Няма угодия в тоз форум. Не е ли това перфектния дефрост? :BigGrin Или да го модна,по често да размразява :lol:
мен не ми изглежда добре ,ако и отвътре е толкова леда скоро перката ще опре в него