Има: Уруру Сарара, Подовата 18-ка, предполагам Стенната перфера 18, както и другите Стайлиш и Емура 18 .
Преглед за печат
И 42-ките от изброените (подовия няма 42), и нордиците са с двойнороторни.
35 не мръдва. опитай еконо-то или оутдоор сиелент , но всичко е от високият минимум. и прехеатинг-га. почти сме в зимата вече.
Каквито и ограничение да му се включи или без, когато работи он оф никога след оф не качва повече от минимума си.След оф Тръгва на 80-100 вата , и след 10-15 секунди е на 120-140 вата и там стои, не качва повече. Къде видя висок минимум. С 130-140 вата може да работи на -15 и на +20. За мен контролните дефростите при мен на 3 часа под 0 градуса са единствения минус на машината, кусури винаги могат да се намерят, но няма идеален климатик.Уруро сарара цената е по 2 , перфера, не е най високия клас на марката.
Искал е да каже , че е от ниския минимум.
исках да кажа ВИСОК минимум - 0.8 или 0.9 отоплителна мощност е. отвратително е. няма значение колко гори, и на колко поддържа, трябва да вкарва 1 киловат в стаята за да работи. без значение колко енергия ми трябва. даикин и нисък минимум...
ами сори ама няма такива загуби, от там и цикленето в 80 процента от времето. от там пускове и спирания и за 3-5 години и е чау. отделно дискомфорта.
за какво си мислите че са направени така?
цъкайте някоя лампа 1000 пъти на ден или си палете и гасете автомобила. всичко е сметнато в крайна сметка.
Хладилниците как си работят по 10г и нагоре със спиране и пускане?
Днес в 6.00 - първия дефрост за сезона. FTXM-A . Ужасен ужас !!! Такова нещо не бях чувал.
Пукане , тракане и съскане до счупване от вътрешното.... Стреснахме се с жената.
Дано не изкарат гаранцията и да ги сменя с друга марка !
Ще увелича тръбния път с 2 метра, дано има ефект , ако не - нови !
по добре е да свикваш че под нулата дефростват на около 2 до 3 часа .. още е меко времето
Не мисля, че винаги ще са толкова шумни дефростите, контролните на 3 часа ако няма влага и не е заскрежил са доста бързи и тихи. Но по принцип може и да са доста по добре. При нас 2-3 дена е с много мъгла и температура 0 1 2 градуса. Hitachi 25wx8 в хола дефроства на няколко часа много заскрежен, и е много по тих от дайкина в това отношение а е на 13 години. Ако имаше нови хитачита с скрул компресор и нисък минимум, бих ги предпочел пред дайкина,но няма вече, дори по време на дефрост компресора не се чува изобщо
Мисля, че тръбния път е много къс и всичко става рязко и бързо . Ще трябва да видя как е при другите 2 броя , при тях пътя е дълъг...
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43240&stc=1
И как е при другите два?
Бълбукане ще има и щракане на ламели, и при подовия има. Има и клапата, за там има решение.
Виж не се сещам дали избухва. Ще обърна внимание на следващото застудяване.
Другите два са значително по-безшумни. Интересно , че на стария (2011) FTXS дефроста минаваше неусетно. Трябваше да се доближа до него да усетя лек студен полъх...Там беше с около 4 м тръбен път.
Напоследък много взеха да тракат всички докато развъртат. Ще отворя да проверя изолацията на компресорите , видя ми се доста твърда и мисля да да я повдигна нагоре. При клатенето на компресора ( при тъгване) може да предава вибрации към дъното . Дори съм се сдобил с друга
изолация K-FLEX 2см дебелина.
https://frontacoustic.ru/materialyi/...ialyi/kflex_st
Он оф ли работят, когато изтракват при тръгване. Моя само когато е он оф , тръгва с много ниски обороти и изтраква за 2-3 секунди. Няма ли някой техник запознат с проблема да каже, къде как да се подложи нещо да не изтраква при тръгване.
Тия дни ще ги видя и ще ти пиша. Отварят се лесно, въпроса е да се открие проблема.
Да, он оф са. Моите тракат по 20-30 секунди дори единия И бучи доста неприятно .