3 Прикачен файл(ове)
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Rosswen да с мода външния датчик вътре, при питата на по студено, но показва по реално.така си работи много добре. При мен са 10 отвора сега го гледах 2 са се запушили от другите си тече аз чак се учудвам се един как е добре. Но при мен е по натоварена машината ето няколко снимки от преди малко и сега докато пиша пусна дефрост.
Прикачен файл 43359
Прикачен файл 43360
Прикачен файл 43361
Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
И мен ме учудва, но е факт. При теб е идеално положението, имаш си проходимост. При мен на ZSX са ми 5 отвора ф20, два от тях вече са запушени. Но не мога да ги сравнявам, единият топли 14м2, другият - над 40м2.
в бурята с която започна застудяването е циклил дефрости на час моя до дунава. през това време във варна старлайта не направи един дефрост за 5 дни на плътно отрицателни температури и дори вдигна 23 и си достигна заданието, когато залепих тиксо на прозорците от които духаше.
всичко е товара който трябва да носи машината и климата в който е поставен.
е и тъп алгоритъм, който е програмиран и носен през годините. ако бяха вкарали твърд дефрост на 45мин както на старите ftx-gv ина ftx-c щеше да има много хора с по 3000 поста като мен. дайкин са златни ш това да спънат софтуерно добра машина - традиции има.
Някой да е пробвал да сменя мотор на вътрешното на FTXM-A ?
В спалня е адски инервящо жуженето на малки сорости, а той предимно на такива работи сега.
Само рее, не духа. Звукът е все едно си затваря клапите при спиране, но е непрекъснато...Ужаст!
Когато пък спре външното за около 30 секунди се чува още по-гадно вътрешното.
Сменят се лагери, не мотор...
1 Прикачен файл(ове)
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
При нас тази зима е доста по студена и снежна от миналите, през топлите дни които бяха в други части при нас бяха мъгли. Дайкина работи в 24кв. Всекидневна 7ца пуснат е в четвъртък. В момента работи на 560 вата и духа доста горещо макар и заскрежен. Дефрости си прави през 1-2-3 часа различно. Зададена температура 23, външна -5 -6 градуса.
На снимката е работил 1:30 часа от предния дефрост като гледам по приложението.
Прикачен файл 43429