Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
За 9LGC е нормално да размразява лъжливо по-често отколкото при 12LGC или старите 7/9LCC. Идеята е, че при по-ограничения по площ топлообменник на външното тяло температурата му пада по-надолу, което пък активира програмата за размразяване по-често. Ниската влажност не способства за обскрежаване, но реално процесора няма как да разбере директно дали има истински натрупан скреж или не. За него по-важно е да 'размрази'. Когато няма натрупан скреж или лед програмата за размразяване трае съвсем кратко до вдигане на температурата на топлообменника до определна гранична полужителна. Става много бързо и тогава програмата се прекратява. Не е проблем това - при мене около 0 градуса и ниска влажност го правят и 12LCC и 12LGC доста презапасени дори. Ако обаче има натрупан реален лед или скреж тогава времето за вдигане на температурана та топлообненника е доста по-бавно, при което и самия той напълно се топи и отводнява през дренажите (ако не са запушени) или остава по долната тава или се оттича през аварийните и сервизните отвори по долния капак.
Да именно това визирах дали нее слаб за тези квадрати 09лгц на 41 кубика понеже не изклучва много почти работи нонстоп пак за това дали е по безшумно външното тяло не мился чее много пак се усеща на високите обороти пак уж дограмата е добра а и се чува шума от фреона/при изклучване и тръгване/ в вътрешното тяло което е доста неприятен поне за мен ,още не сам му свикнал особено и ве4ер пукането знам ли..
Ми те и дървата в камината пукат и водата в радиаторите също се чува ако тоя климатик ти е шумен то незнам ако си купиш някой евтин ще го изхвърлиш на втория ден.По принцип модела го дават до 45 кубика но това е ако нямаш големи загуби ако ги имаш по често ще работи на високи обороти а и това е най слабия инверторен модел на fujitsu-general както казах в предишните ми постове работя с тази марка откакто се внася и от този модел лично аз съм разочарован като цяло в сравнение с другите.
Климатика според мен си е добре, ако се сложи в правилното помещение... Аз съм си го смятал че ще ми дава по около 85W на кубик и поне при мен се справя идеално, дори при тези температури сега, на моменти изключва, беше му зор само когато затопляше помещението първоначално. Държа го на 20-21 градуса денонощно, не го намалям никога на 19...
Ощо взето се справя този модел заа тези кубици ,но е видимо слаб, пак относно размразването последните 2 часа 2 пъти през 1 час нещо самнително ми се струва , можели да е от монтирането нещо , или от мъглата вън коъто падна сега?.
По вероятно от мъглата и по-добре да ти размразява отколкото да се превърне в буца лед...
Цитат:
Първоначално публикувано от Tamrock
Държа го на 20-21 градуса денонощно, не го намалям никога на 19...
Да, и според мен така е добре да се ползва - разумно е даже да го намаляш на 18-19, също ще се справи без проблем. Въпреки това едвали ще спетиш забележимо много ако го намаляш а и ще отнема време за темпериране. Ще се справи и при по-фрапиращи студове на поддръжка без проблем ми се струва, но ще му е трудничко да наваксва големи температурни разлики. Ти държиш много приемили стойности на температурите и това значително занижава изискваната топлинна мощност.
Хубаво е когато се купува климатик да се знае какви градуси искаш да поддържаш с него, ако на 25 ти е студено, то тогава 09LGC не е модела, аз преди да го купя много точно обясних за какво помещение ми трябва и какви градуси искам да поддържам с него, хората не ме подведоха и предварително ми казаха че е с по-малки възможности, но той си е просто направен за тази стая, повече не ми е нужно...
Здравейте!Я кажете сега с тия мъгли много често размразява.Както и да е.Нека! Ама махнал съм щуцера и долния отвор е чист без нищо отводнително.Има ли опасност да се затвори и ако да от къде ще се оттича водата?Че гледам отвора малко се е свил от ледец.
Здравейте и ЧНГ на всички!
Аз щуцера го махнах още преди два дни след като прегледах темите за замръзнал климатик във форумчето, но имам друга болежка :081:
Като включа моето 09ЛД на swift(простете за английския) чувам много слабо но дразнещо тракане, когато клапите стигнат най-долно положение. Започнах доста да се нервя - защото се повтаря на всеки 10-на секунди. Кажете какво да правя?!? Свалих филтрите при включено положение - продължава не е от тях, разместих ги малко тия клапи на ляво и дясно пак тая! Съвети(освен като викам фирмата на пролет за профилактика да си го погледне)? :help
Първо пробвай да го рестартираш като го исключиш от тока за 15мин. ако не се оправи не ги пускай да се движат за да не те дразни и викай фирмата още сега всеки малък проблем колкото и незначителен да изглежда води до по голям.
Благодаря ще пробвам това с тока
спря мамка му - странна работа!!!
офффффффффффф пак почна!
Редактирай си съобщенията. Не пускай нови само за да възклицаваш. Blue1
Явно моторчето не е наред сменя се за 10минути.Направо ги викай и им кажи да си носят ново моторче.
Цитат:
Първоначално публикувано от marty_cool
Да се включа с един проблем, който се появи преди няколко дни. Климатика и General 12LGC. Та проблема се изразява в това, че при ниските градуси до 22 се появи един странен шум наподобяващ, бръмчене на дросел и свирене на лагер на сухо (абе все едно щурче ти свири до главата). Та от въпросния шум през ноща е трудно да се спи. Мисля, че се появява когато се доближи температура на стаята с зададената и не зависи по никакъв начин от скоростта на вентилатора.
Днес идваха техниците и след много чудене решили да не е запушване по тръбите и са го пуснали на студено да духа и след това е изчезнал проблема. Казали, че ако пак се появи до няколко дни ще го свалят да ходи в сервиз. Някой имал ли е подобен проблем?
Относно този ми проблем вчера повторно идваха други техници, които установиха причината. Нещо от тръбата за фреона било, предполагам е опирала някъде и при определени обороти на компресора се получава и вибрацията се предава вътре. Та отстранили са проблема, но са сложили и тампони на стойката на външното тяло, вследствие на което компресора като развие по високи обороти се усеща вибрацията на всички външни стен и едно силно бучене все едно си застанал до ТИР. Причината е в изолацията, стойката е монтирана върху нея и се предава навсякъде. Много интересно защо без тампони го нямаше, като уж те трябва да поемат вибрациите?
Днес му почистих филтрите.И сега много по-силна струя прави от преди..Бяха бая мръснички, но ми се струва по-хладна струята.Нормално ли е?Задал съм 22, а то е към 22.5 в помещението.